örömet szerezni

2018.10.01. 12:11

Aki magyarul játszott, de szlovák szöveggel

Gyerekként nem akart színésznő lenni, bár szeretett szerepelni. Meghatározó élménye volt, amikor a Csongor és Tündében eljátszhatta Csongort a komáromi Jókai-napokon, ekkor Egri Viktor író arra biztatta a 16 éves Sunyovszky Sylviát, hogy legyen színésznő.

A Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész az ECHO TV Kettesben Szabó Anettel című műsorában elmondta, egyetlen célja volt, hogy adhasson, adhasson olyan pluszt másoknak, ami örömet okoz.

„Mesterei” Egri Viktor író és felesége úgy indították útnak a felvidéki Rozsnyón született lányt, hogy azt mondták, menjen színésznőnek, és az sem baj, ha elveszítünk és elmégy Budapestre. Pozsonyban kezdte a színművészeti tanulmányait, harmadik évben kérte, hogy a magyar fővárosban folytathassa tanulmányait, hiszen mint azt elmondta, bármennyire is szépen beszélt szlovákul, magyarul gondolkodott, magyarul játszott, de szlovák szöveggel.

Sunyovszky Sylvia mindenképpen magyar színésznő szeretett volna lenni, ennek érdekében még a Szlovák Nemzeti Színház által nyújtott előszerződésről is lemondott.

A színművésznő részletesen beszélt tanárával, Várkonyi Zoltánnal való kapcsolatáról is. Elmondása szerint nem tartozott Várkonyi kedvencei közé, sőt egy alkalommal a legendás filmrendező kijelentette, ha magával egyedül lennék egy lakatlan szigeten, akkor sem kívánnám meg. Sunyovszky Sylivia közlése szerint ennek a mondatnak is pedagógiai célzata volt, hogy a felvidéki lány megnyíljon, mutasson többet magából. Így kezdődött aztán kettejük barátsága.

A teljes beszélgetés:

Borítókép: ECHO TV

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!