Revolution!

2021.11.08. 09:02

Nagyszabású koncerttel folytatódik az Anima Musicae sorozata a BMC-ben

November 9-én, a sorozat második koncertjén olyan új, magyar művek csendülnek fel, amelyek kifejezetten az Anima Musicae számára íródtak.

Forrás: Anima Musicae

Folytatódik az Anima Musicae Revolution! című sorozata a Budapest Music Centerben november 9-én, este 7 órakor. A sorozat a zene forradalmait állítja középpontba a 20. század, valamint a kortárs és a klasszikus mesterek tükrén keresztül.

Hasonlóságok, különbözőségek, áthallások az európai zenei térképen, izgalmas párosítások, soha nem hallott, vagy éppen régóta felfedezésre váró művek, szenvedélyek és rezignáltság jellemzi a Revolution! sorozatát, amely újjáéleszti a pandémia miatt elcsendesült koncertélet erőterét.

A sorozat második koncertjén olyan új, magyar művek csendülnek fel, amelyek kifejezetten az Anima Musicae számára íródtak. A mai kortárs komolyzene élvonalába tartozó szerzők közül Balogh Mátéhoz és Dukay Barnabáshoz szoros alkotói kötelék fűzi az együttest, számos szerzeményüket mutatták már be, a következő koncerten is új és kibővített műveik szerepelnek.

Itt hallható először Fekete Gyula fagottversenye is a kiváló hazai szólista, Lakatos György előadásában.

Varga Judit és Beischer-Matyó Tamás művei pedig a zenekar alaprepertoárjához tartoznak. Dallamos, széles közönséghez szóló műveik klasszikus időket idéznek.

A koncerten közreműködik továbbá Horváth Béla oboán, Lakatos György fagotton, Rózsa Richárd pedig csellón. Az est művészeti vezetője G. Horváth László, a támogatók pedig az EMMI, az NKA és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő.

Balogh Máté, a Magyar Zeneszerzők Egyesületének elnöke kiemelte, hogy az Anima Musicae Kamarazenekar 2010-es megalakulása óta összesen 68 kortárs magyar zeneszerző több mint 100 művét mutatta be. Hozzátette, ma túlzás nélkül állítható, hogy az Anima Musicae Kamarazenekar a 21. századi magyar zenetörténet meghatározó eleme.

Bővebb információk a koncertről az Anima Musicae honlapján érhetőek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában