A zenei élet meghatározó alakja

2022.03.11. 14:49

A Magyar Érdemrend tisztikeresztjével ismerték el Szokolay Balázst

Az alkalommal felhívták a figyelmet arra, hogy Szokolay Balázs mellett számos művész küzd súlyos betegséggel.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem, az SZFE beszámolója szerint Szokolay Balázs Liszt Ferenc-díjas zongoraművész a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést vehette át Fekete Péter kultúráért felelős államtitkártól az Uránia Nemzeti Filmszínházban csütörtök este.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem szervezésében, jótékonysági est részeként vetítették Somossy Barbara, az SZFE hallgatójának Szóló című kisjátékfilmjét. A mű bemutatja Szokolay Balázs, a nemzetközi zenei élet meghatározó alakjának küzdelmét gyógyíthatatlan betegségével, a szembenézést művészi kifejezésének fizikai ellehetetlenülésével.

Az est felhívta a figyelmet, hogy Szokolay Balázs mellett számos művész küzd olyan betegséggel, amely lehetetlenné teszi művészi tevékenységük folytatását. A megújult SZFE kötelességnek érzi mellé állni ezen ügynek, ezért együttműködve a Baptista Szeretetszolgálat Alapítványával az Unicredit – 10918001-55555555-55555555 számlaszámra várja a jótékonysági felajánlásokat a zongoraművész megsegítésére, a közleményben pedig kérik feltüntetni, hogy Szokolay Balázs kezelésére.

Borítókép: Facebook / Zeneakadémia / Benkő Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában