2023/24-es évad

2023.09.24. 09:22

Végvárak, vitézek címmel mutatja be új darabját a Magyar Nemzeti Táncegyüttes

A koppányi aga testamentuma című regény nyomán készült előadás október 14-én és 15-én Budapesten a Müpában, a Liszt Ünnep keretében látható – írja az MTI.

MW

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes tagjai, valamint Zsuráfszky Zoltán művészeti igazgató (b) és Zs. Vincze Zsuzsanna szakmai vezető (b2) a társulat évadhirdető sajtótájékoztatóján a táncegyüttes budapesti székházában 2023. szeptember 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető, ügyvezető igazgató az együttes viseletbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatóján elmondta:

gazdag évad áll előttük, az együttesnek 120 előadása lesz. Folyamatos munkával, több bemutatóval készülnek.

Elmondta: a 2023/24-es évadban kiemelt együtteseként lépnek színpadra a Müpában, ahol három új darabot mutatnak be.

ZSURÁFSZKY Zoltán; VINCZE Zsuzsanna
Zsuráfszky Zoltán, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti igazgatója (j) és Zs. Vincze Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes szakmai vezetője a társulat évadhirdető sajtótájékoztatóján a táncegyüttes budapesti székházában 2023. szeptember 14-én
Fotó: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

Mint mondta, a Fekete István regényének ihletésére, Zs. Vincze Zsuzsa forgatókönyvéből eredeti népzenei feldolgozásokra és Eredics Benjamin zeneművére készített Végvárak, vitézek az októberi ősbemutató után november 5-én és 6-án is látható a Müpában. A produkcióban a történelem és a mai kor egy „színház a színházban” előadásban elevenedik meg. A táncosok felváltva kalandoznak a régmúlt és a jelen világában, látványos, virtuóz táncokat, színes színpadképeket láthat a közönség.

Kiemelte, hogy novemberben szintén ifjúsági előadás látható új bemutatóként: Petőfi Sándor életét viszik színpadra, Éljen Petőfi! címmel.

Zs. Vincze Zsuzsa az együttes szakmai vezetője hozzátette: jövő év februárjában Farsangvasárnap címmel terveznek premiert.

Szólt arról is, hogy a Magyar Nemzeti Táncegyüttes arculata, honlapja megújult, amelyben nagy szerepe van Emmer László fotográfusnak és Hódi Rezső grafikusnak.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes tagjai bemutatót tartanak a társulat évadhirdető sajtótájékoztatóján a táncegyüttes budapesti székházában 2023. szeptember 14-én
Fotó: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

Zsuráfszky Zoltán hozzátette: a Nemzeti Színházban a Körhinta, a Csíksomlyói passió és az Egri csillagok című közös produkciók után decemberben elkészítik az Aranyhajú hármasok című darabot, majd tavasszal Szarka Tamásssal és Vidnyánszky Attilával közös munkaként A cigánytábor az égbe megy című filmből is ismert történetet viszik színre.

Mint elhangzott, az együttes vidéken és külföldön is fellép.

Október 19-én a Nemzeti Színházban az Egri csillagok látható, 25-én a Nemzeti Táncszínházban az Élő táncarchívum - Kalotaszeg című produkció, majd 26-án a Mátyás, a világ királya tekinthető meg.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes tagjai bemutatót tartanak a társulat évadhirdető sajtótájékoztatóján a táncegyüttes budapesti székházában 2023. szeptember 14-én
Fotó: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

A Csipkerózsika című produkció október 31-én a Békés Kulturális Centrumban, november 22-én pedig a Pápai Művelődési Házban látható. A Drakula című produkciónak december 5-én a RaM-ArT Színház ad helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában