Három kategória

2023.12.28. 16:25

December 31-ig várják a jelöléseket a Cziffra Fesztivál díjaira

Az idén is várják a jelöléseket több kategóriában a Cziffra György Fesztivál díjaira, december 31-i határidővel. Az elismeréseket ünnepi koncerten adják át februárban a Zeneakadémián.

MW

Cziffra György zongoraművész fotója a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében 2021. november 5-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Balázs János zongoraművész, a fesztivál alapító-művészeti vezetőjének kezdeményezésére immár nyolcadik alkalommal adják át a díjakat Tehetség és Életműdíj kategóriában, valamint második alkalommal ítélik oda a Kreatív Művész díjat – áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a fesztivál küldetése hazánk egyik legkiemelkedőbb zongoraművészének emlékápolása. Ennek a szerteágazó tevékenységnek a keretében valósul meg a fesztivál tehetségprogramja, amely kiemelt figyelmet fordít a fiatalokra. Így többek között évről évre díjakkal ismerik el a pályájuk elején álló legtehetségesebb zeneművészeket, mellettük pedig a legnagyobb kulturális értékeket felmutató emberi teljesítményeket.

A díjakra az idén is három kategóriában várják a jelöléseket, amelyekből rangos szakmai grémium választja ki a legjobbakat.

A Cziffra Fesztivál díjainak támogatója Áder János korábbi köztársasági elnök és a XIII. kerületi önkormányzat.

A Tehetség díj 18 és 32 éves kor közötti művészeknek, kimagasló egyéni teljesítményért ítélhető oda. A díjat elnyert művészek az emlékplakett mellett pénzjutalomban részesülnek.

Az Életműdíjat olyan zeneművész, pedagógus, kulturális szervező vagy szakember érdemelheti ki, aki több évtizedes munkájával nagyban hozzájárult hazánk kultúrájának gyarapításához. A díj az emlékplakett mellett pénzjutalommal jár.

A Kreatív Művész díjat 18 és 32 év közötti művészeknek adható át. Az elismerés a kimagasló egyéni teljesítményen felül olyan zeneművészeknek ítélhető oda, akik egyedi gondolkodásukkal, improvizatív stílusukkal leginkább képviselik azt a szellemiséget, a műfaji határok elmosását, a nyitottságot, amely Cziffra György előadói egyéniségét jellemezték. A Kreatív Művész díjat elnyert művészek az emlékplakett mellett pénzjutalomban részesülnek – áll a közleményben.

A jelölés menetéről és pontos szabályairól a Cziffra Fesztivál weboldalán lehet tájékozódni. További információ a Cziffra Fesztivál díjairól és az eddigi díjazottakról a https://cziffrafesztival.hu/a-cziffra-fesztival-dijai-dijfelhivas/ oldalon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában