Kiugró jövedelmek

2017.12.28. 15:13

Jó üzlet a magyar focivá­lo­ga­tottat irányítani

Az MLSZ 2010 óta összesen 1 milliárd 254 millió forintot fizetett ki a szövetségi kapitányoknak. A kereseti rekordot a két évig a padon ülő, német Bernd Storck tartja 780 millióval, ebben pedig a sportigazgatói fizetése nincs is benne.

Forrás: AFP/UEFA

Fotó: Handout

Egervári Sándor 351 millió forintot kapott az Magyar Labdarúgó Szövetségtől (MLSZ), Dárdai Pál pedig 30 milliót tehetett zsebre – írta meg a Sport Plusz.

A hetilap 2010-től kezdődően gyűjtötte össze a magyar szövetségi kapitányok fizetését.

A három évig irányító Egervári Sándort Pintér Attila követte, aki 9 hónap alatt 63 milliót keresett. Dárdai Pál havonta 5 milliós bért kapott.

A rekordot a két évig a padon ülő, német Bernd Storck tartja 780 millióval, ebben pedig a sportigazgatói fizetése nincs is benne.

Az új kapitány, a belga Georges Leekens a kinevezése óta eltelt két hónapban 30 millió forinttal gazdagodott.

Az MLSZ 2010 óta összesen 1 milliárd 254 millió forintot fizetett ki a szövetségi kapitányoknak

Az MLSZ közleményben reagált a leírtakra

„Az MLSZ nem várja el senkitől, és nem engedi meg, hogy szerződés és fizetés nélkül végezze a munkáját” – olvasható az állásfoglalásban, amely a Sport Plusz hetilapban megjelent, a szövetségi kapitányok fizetését firtató cikkre reflektál.

A szövetség kitér arra, hogy a 2010 óta kinevezett kapitányok – sorrendben Egervári Sándor, Csábi József, Pintér Attila, Dárdai Pál, Bernd Storck, Szélesi Zoltán és Georges Leekens – mindegyike részesült anyagi juttatásban, és a szakemberek fizetése között nem volt érdemi különbség.

A szövetség szerint egyik kapitány sem keresett többet havi 10 millió forintnál.

Az MLSZ jelezte, a szövetségi kapitány javadalmazásához nem használ fel közpénzt, és a kapitánnyal együtt hiánytalanul teljesíti a járulékfizetési kötelezettségeket.

Borítókép: AFP / UEFA / Handout

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában