Gyász

2018.05.08. 16:42

Elhunyt olimpikon kerékpárosunk

Juszkó János május 2-án, hetvennyolcadik évében hunyt el. A többszörös Békeverseny- és Tour de Hongrie-dobogóst kétszer is az év országúti kerékpáros sportolójának választották.

Nagyszerű sportember távozott, akit a mai edzők is példaként állítanak fiataljaink elé – olvasható a Magyar Kerékpáros Szövetség közleményében. Mint írják:

„A 60-as évek mezőnyéből nem csak magasságával, de példamutató segítőkészségével is kitűnt. Tanítványai és sporttársai kedves, segítőkész sportemberként emlékeznek rá, aki mindenkinek segített kortól, nemtől, csapattól függetlenül. Jelenléte nyugalmat árasztott, melyet megőrzött a végsőkig. A sportág iránti szeretete, rajongása és tisztelete végig kísérte egész életét, haláláig tisztában volt a kerékpársport napi történéseivel.”

Juszkó János 1939-ben született, a BVSC sportolója volt. 1964-ben, a tokiói olimpiai játékokon országúti csapatversenyben 12., egyéniben pedig 24. lett. 1973-ban fejezte be pályafutását, majd edzőként tevékenykedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában