a 3. csillagért

2018.12.01. 11:04

Lanzafaménak benőtt a feje lágya

Davide Lanzafame fiatalon forrófejű volt, mostanra azonban benőtt a feje lágya, és egyéni mutatói elé helyezi a csapat sikerét – Pakson is a három pont a fontos.

Kisvárda, 2018. augusztus 12. A második ferencvárosi gól szerzõje, Davide Lanzafame a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Kisvárda Master Good - Ferencvárosi TC mérkõzésen a kisvárdai Várkert Stadionban 2018. augusztus 11-én. A Ferencváros 2-0-ra gyõzött. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Fotó: Czeglédi Zsolt

A Fradi olasz támadójával a Nemzeti Sport készített interjút a hétvégi forduló előtt.

Szeret a paksiak ellen játszani?

Nehéz ellenük, mert kemények, agresszívak.

Azért is kérdezem, mert legutóbb duplázott ellenük...

Jól jött ki a lépés. Tényleg nehéz a Paks ellen futballozni, különösen náluk. Májusban még a Honvéd futballistája voltam, rögtön a mérkőzés elején a kapuba találtam, a fordulás után pedig közelről, a kimozduló kapus mellett pöccintettem a kapuba. Szívós csapat a Paks, biztos vagyok benne, szombaton nehéz dolgunk lesz ellene.

Legutóbb a Kisvárda elleni bajnokin két középső védő, Abraham Frimpong és Miha Blazic szerezte a gólokat. Zavaró ez egy csatárnak?

Egyáltalán nem. Régen lehet, hogy idegesített volna, annak idején Olaszországban, tinédzserként a falba vertem volna a fejemet, de ma már nem vagyok ilyen. Sokat változtam az évek alatt, hogy úgy mondjam, benőtt a fejem lágya. Most már csak az számít, hogy nyerjen a Ferencváros. Nincs már bennem az az érzés, hogy az öltözőben szétrúgom a padot, mert aznap nem lőttem gólt. A mostani Fradiban több mint kezdőcsapatnyi futballista szerzett már gólt, ez is jól mutatja az erőnket. Bárki bármikor képes a kapuba találni. Senki sem egyénieskedik a kapu előtt. Persze azért csatár vagyok, úgyhogy fontosak a gólok.

Eddig az idényben hatot szerzett. Nem kevesli?

Lehetne több, nem tagadom, viszont ma már gólpassznak is ugyanúgy tudok örülni.

A múlt héten mindkét góljukat szöglet után szerezték. Sokat gyakorolják ezeket a szituációkat?

Ez a modern futball velejárója. Sokszor nehéz megbontani a velünk szemben felálló védelmet, a szögletek, szabadrúgások ellenben mindig veszélyt hordoznak magukban. Gyakran ezek döntik el a mérkőzéseket. A Kisvárda ellen mindkét gólunkat szöglet után szereztük, a szakmai stáb felkészített bennünket arra, hogy bár vannak magas játékosai az ellenfélnek, mégis veszélyesek lehetünk rögzített játékhelyzetek után. Bejött.

Élvezi a közös munkát Szerhij Rebrovval?

Karrierem során sok edzőm volt már, ám Szerhij Rebrov az egyik legprofibb szemléletű. Sohasem „púderez”, egyenesen a szemedbe mondja, amit gondol. Tetszik a mentalitása. A klubnál egyértelmű elvárás, hogy bajnokok legyünk, hogy a harmadik csillag is felkerüljön a mezünkre, ehhez ilyen típusú edzőre volt szükség. Szerhij Rebrov nyerő típusú edző.

December tizenhatodikán a Mol Vidi FC ellen zárják az őszi szezont. Több lesz az átlagos bajnokinál?

Azért a győzelemért is három pontot adnak. Lelkileg persze egyáltalán nem lesz mindegy, ki vonulhat győzelemmel téli pihenőre, és ki az, akinek keserű lesz a szája íze. De erről korai beszélni, előbb itt a paksi találkozó, utána pedig fogadjuk a Mezőkövesdet.

Pakson mi dönthet?

Végig higgadtnak kell maradnunk. Hallottam, új stadionjuk van, képeken láttam, ám eddig még nem léptem pályára az új létesítményben. A Paks összeszokott együttes, a labdarúgók többsége évek óta együtt futballozik, ettől még mi vagyunk a találkozó esélyesei. Ha az élen akarunk telelni, muszáj győznünk!

Borítókép: A második ferencvárosi gól szerzője, Davide Lanzafame a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Kisvárda Master Good – Ferencvárosi TC mérkőzésen a kisvárdai Várkert Stadionban 2018. augusztus 11-én.

MTI / Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában