Nagy győzelem

2024.03.25. 09:50

Íme, Marozsán titka: Federer módszerét követi

Bravúros győzelmet aratott Marozsán Fábián a világranglista hetedik helyén álló Holger Rune ellen a Miamiban zajló kemény pályás tenisztorna második fordulójában. Az esélyesebb dán ellenfelét egyszer trágárság miatt is figyelmeztették, de a magyar játékost ez sem tudta megzavarni. Marozsán később elárulta, hogy Roger Federertől, a világ valaha volt egyik legjobb teniszezőjétől leste el, hogyan őrizheti meg a hidegvérét.

MW

Marozsán Fábián ünnepel, miután 6:1, 6:1 arányban győzött a dán Holger Rune ellen a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyének harmadik fordulójában 2024. március 24-én

Forrás: MTI/AP

Fotó: Rebecca Blackwell

Holger Rune a 7., Marozsán Fábián pedig az 57. a világranglistán, ráadásul Rune húszéves korára már négy ATP-trófeát gyűjtött, ami kijelölte az esélyeket a miami torna második fordulójában játszott mérkőzés előtt – derült ki az Origo oldaláról. A legjobb magyar játékos mégis magabiztosan játszott, s egyáltalán nem látszott megilletődöttnek a dánok klasszisa ellen.

RUNE, Holger; MAROZSÁN Fábián
Marozsán Fábián a dán Holger Rune ellen játszik a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyének harmadik fordulójában 2024. március 24-én
Fotó: Rebecca Blackwell / Forrás: MTI/AP

Nagy győzelem

Rune a 25 perces nyitószettben egyetlen játékot nyert... Marozsán egy pillanatra sem ingott meg, ugyanígy zajlott a második szett is, Marozsán 6:1, 6:1-re lemosta esélyesebb ellenfelét. 

Örülök, hogy ilyen jó mérkőzést sikerült játszanom, egy centerpályán sikerült őt legyőznöm. Ez a győzelem mindenféleképpen benne van a top 3-ban nálam

– nyilatkozta Marozsán Fábián, aki egy éven belül harmadszor vert meg top 10-es ellenfelet. A magyar teniszező még hozzátette: könnyen lehet, hogy Rune pár éven belül világelső lesz és Grand Slameket nyer majd, így a mostani siker ellen hosszú távon nagyobb skalp lehet.

A dán egyébként nem viselte jól Marozsán remeklését, folyamatosan méltatlankodott, sőt, egy ízben trágárság miatt figyelmeztették is – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Marozsán Federertől tanult

A magyar teniszezőt azonban nem zavarta meg Rune „magánszáma”, és mint mondta, a világ legjobbjától tanulta el, hogyan uralkodhat az érzelmein a kritikus pillanatokban.

Sok energiám van, közben pedig próbálok nyugodt maradni, ezt Roger Federertől tanultam, és néha sikerül is

– jelentette ki. Marozsán Miamiban a harmadik fordulóban ma az ausztrál Alexei Popyrin (45.) ellen lép pályára.

Ilyenkor nehéz játszani, mert megvertem egy kiemeltet, és sokan kötelező győzelmet várnak el tőlem egy top 50-es játékos ellen, de Popyrin nagyon veszélyes ellenfél, gyorsan teniszezik és nagy szervái vannak. Szerencsére Rune ellen nem töltöttem sok időt a pályán. Remélem, sikerül tartani ezt a szintet és tudok egy jó mérkőzést játszani

– nyilatkozta a magyar kiválóság.

A viadal másik magyarja, Fucsovics Márton a második körben kikapott a címvédő orosz Danyiil Medvegyevtől, így a nyíregyházi játékos búcsúzott a floridai viadaltól.

Miami tenisztorna
2. forduló (a 32 közé jutásért)

Marozsán Fábián–Holger Rune (dán, 6.) 6:1, 6:1

Danyiil Medvegyev (orosz, 3.)–Fucsovics Márton 6:4, 6:2

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában