Kézilabda-BL

2024.03.06. 13:03

Szegedi kedvenc várja a Szegedet Párizsban

A Szeged és a Veszprém is továbbjutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, de csak látszatra tét nélküli a csoportkör utolsó, 1. fordulója. A Szeged a francia Paris Saint-Germain ellen idegenben lép pályára szerda este az A csoportban, a Veszprém csütörtökön hazai pályán a Magdeburg ellen vív ki-ki meccset a második helyért a B csoportban, s ha nyer, akkor másodikként egyből a legjobb nyolc közé kerül. De ha nem, akkor a két magyar csapat jó eséllyel összetalálkozik a nyolcaddöntőben.

MW

Bánhidi Bence, a Szeged játékosa (k) a szegedi Pick Arénában 2024. február 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Bús Csaba

A Szeged a Kielcének köszönhetően a múlt héten már biztosította a továbbjutását, de persze van tétje a párizsi vendégjátéknak, Kárpáti Krisztián akár győzelemmel és a többi mérkőzés kedvező alakulása esetén akár még a harmadik helyre is befuthat az A csoportban.

KÁRPÁTI Krisztián
Kárpáti Krisztián, az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének mérkőzésén Zágrábban 2023. november 29-én
Fotó: Antonio Bat / Forrás: MTI

Visszavágna a Szeged

A magyar csapat szerdai ellenfele, a PSG a francia bajnokságban 29-29-es döntetlent játszott az Toulouse együttesével, amelynek vezetőedzője az a Danijel Andjelkovics, aki a szegedi szurkolótábor egykori kedvence volt. A francia bajnok ennek ellenére magabiztosan vezeti a bajnokságot, megelőzve a Nantes és a Montpellier csapatát. Az elmúlt BL-fordulóban a horvát RK Zagreb otthonában kikaptak a gallok (28-26). Az ősszel, a 2023–2024-es BL-idény nyitómeccsén hazai pályán nagy csatában szenvedett 31-29-es vereséget a Szeged a PSG-től.

Remélem, hogy az őszi vereség után pontokat tudunk hozni Párizsból

– mondta el a szegediek edzője, Kárpáti Krisztián a meccs előtt, aki azt is elárulta, hogy többen kisebb sérüléssel küszködnek a csapatban, így még nem biztos abban, hogy pontosan kik lehetnek majd a kezdőben.

Még bizonytalan Mikler sorsa

A szegedieknek a bőség zavarával is meg kellett küzdeniük: az idei szezonban a svéd Tobias Thulin szerződtetésével túlkínálat lett kapus poszton, hiszen Mikler Roland mellett ott van a keretben a fiatal norvég válogatott, Emil Kheri Imsgard is. A három klasszisból azonban minden jel szerint hirtelen kettő lett, ugyanis egyes források szerint a HØJ megegyezett a Kékekkel Imsgard kölcsönvételéről a következő szezonra. Így a Pick Szeged ezzel a lépéssel meghosszabbította a kapuslegenda Mikler Roland Tisza-parti szerepvállalását, aki a klubkarrierjét elsősorban Szegeden szeretné folytatni – derült ki az Origo oldaláról.

A Veszprém a BL-címvédő ellen zár

A másik magyar csapat számára kulcsfontosságú mérkőzés következik csütörtökön, amelyen ha nem győznek Momir Ilic játékosai, akkor a hazai bajnokságban szereplő két örök rivális a BL nyolcaddöntőjében is összekerülhet.

Ha a Veszprém nem győzi le csütörtök este a Magdeburgot, akkor a B csoport harmadik helyezettjeként az A csoport hatodikjával, azaz a Szegeddel mérkőzik meg majd a nyolcaddöntőben. A veszprémi játékosok kellő koncentrációval készülnek az utolsó csoportmeccsükre.

Mentálisan és fizikálisan elkezdtük a felkészülést a Magdeburg ellen. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy a mi akaratunk érvényesüljön a pályán

– nyilatkozta a magyar csapat légiósa Szergej Koszorotov, aki nem foglalkozik azzal, hogy a BL-címvédőt kell felülmúlniuk.

Itt vagy győztes, vagy vesztes leszel. Mi győzni szeretnénk és ez az, ami számít. Döntő lehet, hogy érzelmileg és mentálisan hogyan készülünk fel erre az összecsapásra

– mondta el Kosorotov.

Az első körben játszottunk ellenük, azóta persze sokat erősödtek, fejlődtek. Azt hiszem, egyetlen meccset veszítettek utána Barcelonában, szóval jó formában vannak, de mi is jó állapotban megyünk bele ebbe a csatába. Telt ház lesz, sok szurkoló jön majd ki, hogy támogasson bennünket

– nyilatkozta a csapatkapitány Andreas Nilsson.

Kézilabda, férfi Bajnokok Ligája,
szerda, 20:30: PSG-Szeged 
Csütörtök, 18.45: Telekom Veszprém-Magdeburg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában