Hegyfalu

2015.09.27. 14:32

Kamionok nélkül - Utcabállal ünnepeltek a hegyfaluiak

Hegyfalu - Mozgalmas nap volt a péntek a faluban. Délelőtt hivatalosan átadták az M86-os út elkészült szakaszát, ezt este megünnepelték.

Csihar Tamás

Nehéz még elhinni az örömhírt mondta Bartók Tibor, Hegyfalu polgármestere az M86-os út Szeleste-Hegyfalu közötti szakaszának átadásán. A település első embere köszönetet mondott a kormánynak, amiért végre meghallotta a helyiek segélykiáltását, s így hosszú évek küzdelme ért jól véget. Demonstrációkat, félpályás útlezárásokat szerveztünk a kamionok elviselhetetlen zaja miatt, de hiába, az akkori kormányzatot nem érdekelte az itt élők problémája emlékeztett a polgármester.

Dr. Hende Csaba, Vas megye országgyűlési képviselője sokat lobbizott azért, hogy az út elkészülhessen. Pénteken köszönetet mondott a hegyfaluiaknak, amiért bátran ki mertek állni ügyükért: Az előző korszakban ígéretek ugyan voltak, de valójában senkit nem érdekelt az önök panasza fogalmazott a képviselő, aki arra kérte a helyieket: vigyázzanak ingatlanjaikra, melyeknek a mai naptól kezdve jelentősen megnőtt az értékük. Egy élhetetlen, kibírhatatlan településből csodálatos fekvésű, harmonikus, gyönyörű falu lesz mondta Hende Csaba, hozzátéve: ráadásul mind Szombathely, mind Győr gyorsan elérhető autóutak segítségével.

- A helyzet úgy áll, hogy kétszer kellett ma felszabadítani Hegyfalut - mondta Ágh Péter, a település országgyűlési képviselője. - 11 órakor átadtuk az elkészült útszakaszt, de délután a Gerbert utca avatásán továbbra is azt hallottuk, hogy még zúgnak a kamionok. Technikai okok miatt a kamionosok még nem tudták, hogy elkészült az elkerülő. Azóta a Közútkezelő munkatársa világosan jelzi nekik: Hegyfalu már nem az övüké, soha nem is lesz! hangsúlyozta Ágh Péter, akinek bejelentését nagy taps szakította félbe.

Az egész estés örömünnepen a helyiek táncra kerekedtek, utcabáloztak egy jót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!