sztárvilág

2018.04.30. 10:00

Tücsi visszatérne a képernyőre

Aryee Claudia Dedei, becenevén Tücsi ugyan jelenleg nem a városban él, de mint mondja: kicsit mindig szombathelyi marad.

Kovács Ágnes

Tücsi és Sofi – Sofron István – úgy tervezik, hogy jövőre összeházasodnak. Valahol a Balaton partján szeretnék megtartani az esküvőt Fotók: Aryee Claudia Dedei

A kezdet

Tücsi lélegzetelállítóan gyönyörű. Szívesen szólítanám Claudiának, ő mégis arra kér, maradjunk a becenevénél, mert mindenki így hívja. Annak idején egyfelé laktunk, így gyakran láttam őt kislányként álmosan a buszon, teniszütővel a hátán, aztán egy régi szépségversenyen és egy fotózáson, amikor címlap készült róla. Akkor édesapja is velünk volt, sokat beszélgettünk a lány ghánai gyökereiről. Közösen elevenítettük fel azt az időszakot, amikor kiderült, Tücsi modellkarrierre vágyik. A szülei közül akkor édesanyja támogatta ebben jobban, édesapja sokkal inkább féltette. Apja szerette volna, ha határozott, konkrét célokkal utazik lánya a fővárosba, de amikor végül megnyerte a Miss Afro Hungaryt, büszke volt Tücsire. Utolsó találkozásunk óta nagyot fordult vele a világ.

Szerelem és vlog

Megismerte párját, Sofron István válogatott jégkorongozót, együtt élnek, megjárták Amerikát, aztán Ausztriába igazoltak, most Magyarország a bázis, de itt is egy különös földrajzi háromszög az otthonuk. Budapest, Székesfehérvár és egy Balaton-parti menedék. Amióta vlogja elindult, mindenki láthatja, követheti, mi történik az ismert szerelmespárral. Hol együtt sportolnak, máskor főznek, ünnepre készülnek, csókot váltanak egy mérkőzés szünetében, vagy mínusz tíz fokban divatfotózáson vesznek részt, ahol sokat bohóckodnak, mint bármely más fiatal pár.

Tücsi és Sofi – Sofron István – úgy tervezik, hogy jövőre összeházasodnak. Valahol a Balaton partján szeretnék megtartani az esküvőt Fotók: Aryee Claudia Dedei

Munka

Tücsi állítólag egy Svájcban élő nagynénire hasonlít leginkább, aki hangos, „a falon is átmegy”, ha kell, és mindig nevet. A műsorvezetőt nehéz olyan helyzetbe hozni, amelyben ne találná fel magát. A Miss Afro Hungary és a királynői cím hozott annyi magabiztosságot, hogy bátran ki mer állni az emberek elé, bármilyen feladattal megbirkózik. A királynő aztán elvégezte a főiskolát, és egy PR-ügynökségnél helyezkedett el, de nehezen bírta a bezártságot, megváltás volt, hogy felvették az egyik kereskedelmi csatorna esti magazinműsorához. Ott megtanulta a szakmát, élvezte az emberközeli televíziózást, sokat járta az országot, vérbeli riporterré vált. Abban az időben már vágyott arra, hogy többet mutasson magából: úgy érezte, ideje a kamera elé állni. Néhány hét után az egyik legismertebb hazai sportcsatornán folytatta. Tücsi évek óta egy magyar ruhamárka arca, a 36-os méretet az ő alakjára szabják. Sportol ő maga is, de szerencsés alkat. Pontosan tudja, mi áll jól neki, ismeri az arcát, és minden porcikáját a legelőnyösebb pózokban mutatja meg. Szeret modellként dolgozni, de szerinte harmincévesen egy nőnek más vágyai is vannak már.

Hat hete jöttek haza Ausztriából Magyarországra a párjával, mert elkezdődött a jégkorong-világbajnokság a Papp László Sportarénában. Ausztriában közben vége lett a szezonnak, úgyhogy most itthon vannak. Ha befejeződik a vb, akkor elmennek nyaralni, pihenni végre. Augusztusban kezdődik majd újra a szezon Ausztriában, addig nem szeretnének messzebbre utazni. Tücsi is tud Ausztriából dolgozni, olyankor, ha útnak indul, mindössze három óra, és itthon van.

Tücsi szeret modellként dolgozni, de úgy gondolja, egy bizonyos kor után egy nőnek már más vágyai vannak: házasodni készül

Tücsi karriere

De Tücsi nemcsak a párja karrierjét támogatja, hanem a sajátját is építi. Azt tervezi, hogy visszatér a képernyőre. A távolság miatt nem napi műsorban, hiszen mindennap ezt úgy nem lehet csinálni, de esetleg egy héten egyszer simán belefér. Fő bázisként pedig a vlogot szeretné csinálni. Sok mindent beszereztek ahhoz, hogy minél szebb, minél jobb minőségben tudjanak dolgozni. Azért is jó, mondja Tücsi, mert bárhol van, tudja csinálni, folyamatosan jönnek a témák és az ötletek, bármilyen témát feldolgozhat, olyat, amit szeretne, vagy a követői szeretnének. Technikai segítsége nincsen, ő vágja meg ezeket a videókat, van úgy, hogy tíz órán keresztül dolgozik rajta. Egy grafikus barátnője pedig a logót és a grafikai elemeket készíti. A drónfelvételeket a párja, Sofi csinálja, Tücsi a kamerákat kezeli. A vlogban erős a magánéleti szál. Sofi nem ilyen típus, mondja Tücsi, de tisztában volt vele, amikor kimentek Amerikába, hogy Tücsinek ez az egy dolog maradt, amivel foglalkozhatott. Sofi megszokta, megszerette az egészet, sok ötlete van, technikailag is nagyon kreatív, és témákat is nagyon jókat javasol, meséli Tücsi. Miután sok a követőjük, rengeteg üzenetet kapnak, Sofi a hokiszurkolókkal is gyakran elbeszélget a neten. Az életük megszervezése azért nem egyszerű a Székesfehérvár–Budapest–Balaton háromszögben sem. Most éppen Budapesten van az edzőtábor, úgyhogy ilyenkor a főváros a bázis, aztán majd a Balaton lesz. Tücsi szerint a nehézséget nem az állandó autózás okozza, inkább a pakolás tépázza meg néha az idegeit. De ez nem lényeges. Sokkal fontosabb, hogy jövő nyáron esküvő lesz a Balaton mellett. Tücsi azt mondja, nem vágyik arra, hogy egy férfi a tenyerén hordozza és ajándékokkal kényeztesse, hisz ugyanis a klasszikus családmodellben. Szeretne családot, gyerekeket, az sem baj, ha nem a fővárosi nyüzsgésben kell őket felnevelni. Pörgős, lendületes anyuka szeretne majd lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!