Szépségverseny

2019.01.21. 17:30

„Legyetek szerények, de magabiztosak és mosolyogjatok sokat!” – Ezt tanácsolja Kocsis Korinna a Tündérszépek jelentkezőinek

A nemzetközileg is elismert vasi modell karrierje is egy megyei szépségversennyel kezdődött. Korinna szerint sok lehetőséget rejtegethet egy ilyen megmérettetés.

Szalay Dávid

Kocsis Korinna számos szépségversenyen szerepelt már, és ért el komoly sikereket. A gyönyörű jákfai lány első megmérettetése a Vas Népe által megszervezett Vas megye szépe verseny volt, melyet 2008-ban, mindössze 17 évesen meg is nyert. Egy évvel később, 2009-ben őt választották Miss Earth Hungary-nak, majd 2013-ban jelentkezett a Szépségkirálynő című műsorba, ahol közönségdíjas lett, és megnyerte a Miss International címet, amiről azonban lemondott.

2016-ban Magyarországot képviselte a világ egyik legrangosabb szépségversenyén a Miss Supranational-on, Lengyelországban. A Vas megyei lányt a döntő napján a negyedik udvarhölgynek választották, ami azt jelentette, hogy ő lett a világ ötödik, és Európa első legszebb nője, ugyanis az öreg kontinensről senki sem előzte meg. A verseny után már aligha kellett bárkinek is bemutatni, hogy ki is az a Kocsis Korinna.

A gyönyörű modellt a Tündérszépek nevű megyei szépségverseny kapcsán kerestük fel. Aligha találhattunk volna alkalmasabb személyt, hiszen mint ahogy erről feljebb is szó esett, az ő karrierje is egy hasonló versenyen kezdődött. Kocsis Korinna elmondta, hogy sok lehetőséget rejtegethet egy ilyen megmérettetés, sőt még üzent is a jelentkezőknek.

Kocsis Korinna szerint sok lehetőséget rejtegethet egy ilyen megmérettetés
Fotó: Kocsis Korinna

Szerinted miért érdemes szépségversenyre jelentkezni?

Aki érez némi affinitást a szépségiparhoz és a versenyek világához, nekik mindenképpen érdemes jelentkezni, mivel rendkívül sok lehetőséget rejtegethet egy ilyen megmérettetés. Manapság szinte minden a kapcsolatokon múlik, ebből a szempontból pedig kiváló ugródeszka lehet egy szépségverseny. A verseny által ki lehet próbálni, hogy milyen egy forgatás és fotózás, milyen színpadon, kamerák előtt szerepelni.

A Vas Népe által rendezett szépségversenyen Vas megye szépének is megválasztottak, hogy emlékszel vissza arra a versenyre, a kezdetekre?

Immáron több mint tíz éve nyertem meg a Vas megye szépe címet, de bármikor szívesen gondolok vissza erre az időszakra. Akkor még tinédzser lány voltam, egész máshogy éltem meg az akkori versenyt, mint évekkel később. Sokkal jobban izgultam a döntő előtt, és az azt megelőző időszakban, mint pár évvel később. Ezt leszámítva nagyon nagy élmény volt, rengeteg új és nagyszerű embert ismerhettem meg.

2016-ban Európa legszebb nője lett
Fotó: Kocsis Korinna

Mi az, amit neked nyújtottak a szépségversenyek?

Elsősorban azt mondhatom, hogy országos ismertségre a szépségversenyek által tehettem szert. Tulajdonképpen ezek indították el a karrieremet. A versenyek után rengeteg felkérést kaptam különböző cégektől fotózásra, divatbemutatókra és reklámfilm forgatásokra. Ezek kapcsán hamar belekerültem a körforgásba, így pár év alatt – természetesen a kitartó munkának, alázatosságnak köszönhetően – idehaza és külföldön is sok munkám lett.

Nagyon büszke vagyok rá, hogy az elmúlt években több nemzetközi cégnek is a márkanagykövete lehettem, többek között: az olasz Calzedoniának, azt osztrák Grawe életbiztosítónak és a Sternhagen indiai cégnek.

Mit üzensz a jelentkezőknek?

Azt üzenem, hogy legyenek szerények, de magabiztosak, illetve tegyék oda magukat a versenyen. Azt gondolom, ha már valaki elindul, akkor százszázalékos teljesítménnyel csinálja végig. Csak pozitívan álljanak hozzá és mosolyogjanak sokat, az már fél siker!

Jelentkezz Te is és gyűjtsd a szavazatokat! Tündérszépek versenyünkre január 27-ig várjuk a jelentkezőket, a további részletek ezen a linken!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!