zene és sport

2021.01.14. 13:00

A sportolói élet kihívásainak és sikereinek két oldaláról – Új klipet készített a vasi Diaz, Szakács Gergő, Diaz és Fura Csé

Szakács Gergő, a vasi származású Diaz és Fura Csé legújabb dala a sportolói élet kihívásainak és sikereinek két oldaláról szól. A klipben a tizenhét sportoló kiválóság között, a világ- és többszörös Európa-bajnok győri kenusok, Takács Kincső és Balla Virág is feltűnnek.

Sperling Krisztina/kisalfold.hu

Fotós: Horváth Izabella

A zenészek saját tapasztalataikat írták le a dalban, amely a Magyar Olimpiai Bizottság, illetve a Magyarock megbízásából készült.

„A Magyarock a Magyar Olimpiai Csapat márkája, ami a sportolók mellett, egy szurkolói közösség kialakítására is fókuszál, mindezt modern köntösben, fiatalos hangvétellel. A dallal az olimpiai alapértékeket – kiválóság, barátság, tisztelet – szeretnénk bevezetni a köztudatba, mert hisszük, hogy ezek az elvek nem csak a sportolókhoz beszélnek. Olyan előadókat kerestünk, akikhez már alapból közel áll ez a szellemiség, és akik hitelesen tudják azt továbbadni. A történet minden szereplője szinte kész ötletekkel érkezett, például már egészen korán eldőlt, hogy a zenébe különböző sportágakra jellemző hangokat – kardcsörgést, labdapattogást, boxzsák-puffanást – szeretnének beépíteni. Az egyetlen saját, konkrét kérésünk talán csak az volt – és ez szerencsére az alkotók elképzeléseivel is találkozott –, hogy a klipben a művészeken kívül sportolók is szerepeljenek, és klasszikus olimpiai sportágak mellett jelenítsünk meg újabb, Magyarországon még egyelőre olimpiai szempontból nem annyira ismert, de a fiatalok körében népszerű sportágakat, mint amilyen például a gördeszka vagy a breaktánc.„ – foglalta össze a projekt célját a MOB csapata.

„Sportrajongóként megtisztelő felkérés volt, hogy dolgozhattam a dalon. Én anno kézilabdáztam és atletizáltam, és a sportnak köszönhetem, hogy a mai napig csapatjátékos vagyok, csapatban dolgozom. Azt hiszem, hogy sok hasonlóság van a sportélet és a zenész élet között – mindkettő rengeteg áldozattal és elhivatottsággal jár. Számos buktató, kudarc állhat elénk, de a lényeg, hogy álljunk fel, menjünk tovább, és küzdjünk a céljainkért.„ – mondta Diaz, aki hosszú idő után újra rappel ebben a dalban.

„Tíz évembe telt, amíg elértem egy látható szintre a zeneiparban… A sportolók élete is sok éves, évtizedes munka, küzdelem eredménye. A küzdés az élet minden aspektusában tetten érhető, ezt az érzést próbáltuk áthozni a dalban.” – egészítette ki Szakács Gergő.

„Gyerekként mindenevőként sportoltam: fociztam, kosaraztam, ping pongoztam, aztán megsérültem 14 évesen – de a sportrajongásom azóta sem szűnt meg. A Kétoldalú minden érem-ben megpróbáltuk a nehéz munka gyümölcsét kifejezni. Nehéz éven vagyunk túl, és nem tudjuk, hogy milyen év vár ránk, de ha meg van bennünk a kellő akarat és alázat, azt hiszem, minden menni fog” – tette hozzá Molnár Csaba, alias Fura Csé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!