Erőpróba is volt

2023.07.30. 12:58

Nyüzsgő kastélypark és fergeteges faluexatlon a Vassurányi Sportnapokon - fotók

A pénteki rockest után mozgalmas volt a szombat a kastélyparkban: faluexatlont, főzést, zenei programokat is kínáltak a Vassurányi Sportnapokon.

Tóth Katalin

Fotó: Unger Tamás

Szombaton 12 órakor barátságos focimérkőzésen mérte össze tudását a Vassurány Válogatott és a Vassurányi Öregfiúk. 14 órakor Halász Bence olimpikon kalapácsvető nyitotta meg a rendezvényt.

Köszöntőjében Forrai Dániel polgármester a sportnapok családias légkörét, közösségépítő jellegét emelte ki.

Az idén Gyöngyösfalu, Vassurány, Vép és Salköveskút csapatai küzdöttek faluexatlonon. A Mi kis falunk erőpróbán bálán kellett átugraniuk, botokat gyűjteni. A vizes akadályfutáson egy kiterített ponyván csúsztak végig, bóját kerültek. A sorversenyek mellett a településeket egy 4 tagú titkos zsűri értékelte a sátrak körül kialakított településkép és hangulat, valamint a sportnapon mutatott aktivitás alapján. Emellett a csapatok egészséges ételeket is készítettek, amit szintén értékelt a zsűri. A gusztusos és fitt falatok között láttunk cukkinipogácsás hamburgert, zöldséges tekercset, natúr csirkefalatokat, zöldséges kuszkuszt, kék-sárga sajtos tallért, sárgadinnye-krémlevest és jóféle házi kolbászt is. Összességében a vépiek szerezték a legtöbb pontot, ezzel elnyerve a 2023-as exatlon első helyét. Csapatuk külön egészségsátrat rendezett be erre az alkalomra.

A folytatásban mások mellett akrobatikus rock’n’ roll, Vassurányi Csokor, Sláger Party, és sztárvendégként Vastag Csaba koncertje várta a közönséget. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!