vaol.hu podcast

2023.07.26. 11:34

Podcast: több mint 2 évtizede színpadon a Matyi és a hegedűs - A mulatószene fenegyerekeivel beszélgettünk

A Matyi és a hegedűs, főként mulatós zenét játszó formáció volt a Vas Népe podcast vendége. A beszélgetésben szó esett a sikerről, a tomboló tömegről és arról is, Szombathelyről indulva mikét lettek országos hírűek.

Horváth László

Forrás: Matyi és a hegedűs közösségi oldala

A Matyi és a hegedűs 2002-ben alakult mulatós-pop formáció. Eddig 6 arany, 3 platinalemez, valamint Fonogram-díj büszke tulajdonosai. A szombathelyi srácok, Mátyás Zoltán, és a hegedűs Egervölgyi Krisztián bárhol is lépjenek fel az országban, ma is ugyanolyan népszerűek, mint 21 évvel ezelőtt.  

- A kétezeres évek elején még voltak százezres lemezeladások, de az akkori helyzetet a mai korral össze sem lehet hasonlítani – mondta a beszélgetés elején Mátyás Zoltán.  

Egervölgyi Krisztián felidézte, amikor a születésnapján 2015. május 21-én megjelent a Hetedik című nagylemezük, a teljes album már előző nap fent volt az egyik zenemegosztó oldalon. Ennek persze nagyon nem örültek, de tudomásul kellett venni, szépen lassan minden átterelődik az internetre. Ettől függetlenül tele a naptárjuk, rendszeresen járnak fellépésekre, falunapra, céges rendezvényekre. Szinte nincs olyan település, ahol ne jártak volna a 21 év alatt.  

Szó eset a formáció 2002-es megalakulásáról is. Megtudtuk, véletlenek sorozata kellett ahhoz, hogy összeálljanak. Az ugyancsak mulatós zenét játszó MC Hawer és a Tekknő, valamint a ma már influenszerként ismert Kasza Tibor konkurenciát szerettek volna maguknak csinálni. Ez végül nem valósult meg, így a srácok saját maguk alakították meg a formációt. Két tagcsere volt ugyan, de 2008 óta ismét ez eredeti felállásban szerepelnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!