Fiatal zenészek

2024.02.06. 14:00

Tör előre a Sunday Brunch zenekar - Főként feldolgozásokat játszanak, de saját dallal is előrukkoltak a vasi fiatalok

Akik rendszeresen figyelemmel kísérik a nagyobb szombathelyi és környékbeli rendezvények fellépőinek sorát, egyre többször futhatnak össze egy minden értelemben fiatal zenekar, a Sunday Brunch nevével. A 13–14 éves fiatalokat bár a zene hozta össze egymással bő egy évvel ezelőtt, jól látszik: a nagymama egykori házában igaz barátság szövődött közöttük.

Polgár Patrícia

A zenekarban Jelinek Mirtill, Kovács Zsombor, Radnai Máté, Grabarics Gergő, mellette Milán

Forrás: Unger Tamás

A zenekar 2022-ben a szombathelyi adventi vásáron mutatkozott be először. A „brunchosok” kezdetben hárman voltak: a Grabarics ikrek – az énekes-gitáros Gergő és a dobos Milán –, valamint a basszusgitáros Jelinek Mirtill alapították meg a formációt, akik tanáruk, Bujtás Ervin közbenjárásával találtak egymásra. 

Próbán a zenekar tagjai.
Forrás: Unger Tamás

Majd 2022 őszén, ugyancsak zenetanáraik révén kapcsolódott be hozzájuk a két másik tag, a szintén énekes-gitáros Radnai Máté és a billentyűs Kovács Zsombor. Zsombor családjának hála a próbák helyszíne is hamar meglett, a fiatalok Zsombi nagymamája egykori házában gyűlnek össze a két-három hetenkénti próbákra – vasárnaponként, részben innen is jön a formáció neve. Próbáikra gyakran kilátogatnak, és a háttérből folyamatosan támogatják a gyerekeket tanáraik: Baráth Tibor, Bujtás Ervin, Lukács Adrián és Kendik Péter. 

Túlnyomó részt feldolgozásokat játszanak, nemrégiben azonban Bujtás Ervin tollából megszületett első saját daluk Sunday Brunch címmel, amely már elérhető a különböző zenei platformokon, sőt hamarosan megjelenik a hozzá készített videoklip is. A srácok jelenleg is dolgoznak további saját dalokon. Zúzós és szerfelett vidám próbájukon látogathattuk meg őket a minap, ahol kiderült: előszeretettel játszanak rockzenét, mint például Nirvanát, Guns N’ Rosest vagy Green Dayt, de a punkosabb vonal sem áll tőlük távol. Reperoárjukon szerepel Bryan Adams, Imagine Dragons, LGT is. Mint elmondták, a rendezvényeken, amikor meglátják őket, sokszor a kedves kis tinibanda benyomását keltik, de ahogy a húrok közé csapnak, eloszlanak az „előítéletek”, a közönség meglátja és hallja bennük az igazi zenészt. A Sunday Brunch idén is több rendezvényen fellép, legközelebb március 2-án a lukácsházi Pincés Kemencés Böllérversenyen hallhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!