olvasóink szokásai

2017.12.19. 09:58

Így karácsonyoztok ti, a vaol.hu olvasói!

Az elmúlt hetekben több karácsonnyal kapcsolatos szavazást is indítottunk Facebook-oldalunkon. Arra voltunk kíváncsiak, mit szeretnek olvasóink, milyen szokásokat követnek. Lássuk az eredményeket!

Gulyás Regina Olimpia

Fotó: Pixabay

Kérdéseink három témát érintettek: fenyőfa, ételek, film. Voltak meglepően nagy különbségek, de sok kérdésben csekély eltérés volt a két választási lehetőségre adott szavazatok között.

Karácsonyfa-helyzet

A legtöbbször a méret, illetve az műviség a kérdés. Mindkét pontban 30-70 százalékos volt a választási arány. Úgy látszik, olvasóink a nagy, illatos fenyőket részesítik előnyben.

Összeállítás: GRO

Fontos kérdés a hagyománytisztelet is. Több településen szokás, hogy ’Jézuska’ hozza a karácsonyfát – már feldíszítve- szenteste napján. Meglepődve tapasztaltuk, hogy sokaknál közösen díszítik az ünnepi fát. 53-47%-os arányban nyert a ’Jézuska hozza’ válasz.

Ételek

Ebben a kategóriában szintén három kérdést tettünk fel, melyek a következők voltak:

  • Töltött káposzta vagy halászlé?
  • Marcipános vagy zselés szaloncukor?
  • Hal vagy csirke?
  • Bár Vas megyében több helyütt szokás töltött káposztát fogyasztani karácsony idején, mégis a klasszikus halászlé nyerte a szoros versenyt 45-55 %-os arányban.

    Összeállítás: GRO

    A második fogásnál is hasonlóak voltak az arányok, ám ott nem a halas étel, hanem a csirke nyert (42-58%).

    A karácsonyi időszak egyik legfontosabb nassolnivalója a szaloncukor. Kíváncsiak voltunk, hogy a klasszikus zselést vagy inkább a most igen népszerű marcipánost kedvelik jobban olvasóink. A válasz nem volt meglepő, 80%-al nyert a zselés.

    Filmek

    Utolsó témakörünkben egyetlen kérdést tettünk fel, melyben a két legnépszerűbb (a harmadik a Grincs lenne) ünnepi filmet hasonlítottuk össze. Úgy látszik, még a legromantikusabb ajándékszalagos mozi, az Igazából szerelem sem tudja legyőzni Kevint, aki nélkül nincs karácsony.

    Összeállítás: GRO

    Összefoglalva úgy tűnik, a közösen díszített nagy, élő fenyőt, a halászlevet, csirkét, a zselés szaloncukrot, és persze a Reszkessetek betörőket szeretik leginkább olvasóink.

     

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában