2018.03.07. 13:00
Illatosított cukorfélék
Vannak, akik szerint mindenféle cukor fogyasztásáról le kellene mondanunk, de ha mégsem, hát mértékkel együk.
Forrás: Shutterstock
Ha pedig mégis eszünk néha belőle, akkor miért ne illatosítanánk? Feldobhatjuk vele az ételeket, süteményeket, üdítőitalokat. A vaníliás cukor alapvető alkotórésze konyhaművészetünknek, de itt többnyire megáll a háziasszonyok tudománya. Pedig használhatunk például levendulás cukrot, igaz, azt célszerű akkor elkészíteni, amikor a levendula virágzik. Egyszerűbb a helyzet a rózsaszirmokkal illatosított cukrokkal, hiszen a virágot a boltokban az év minden szakában megtalálhatjuk. De szintén bármikor elkészíthető a citrusos, narancsos cukor is. Csak figyeljünk oda, hogy a gyümölcsök felhasznált héja kezeletlen legyen.