KÖRKÉP

2018.03.07. 13:00

Illatosított cukorfélék

Vannak, akik szerint mindenféle cukor fogyasztásáról le kellene mondanunk, de ha mégsem, hát mértékkel együk.

Kovács Ágnes

Forrás: Shutterstock

Ha pedig mégis eszünk néha belőle, akkor miért ne illatosítanánk? Feldobhatjuk vele az ételeket, süteményeket, üdítőitalokat. A vaníliás cukor alapvető alkotórésze konyhaművészetünknek, de itt többnyire megáll a háziasszonyok tudománya. Pedig használhatunk például levendulás cukrot, igaz, azt célszerű akkor elkészíteni, amikor a levendula virágzik. Egyszerűbb a helyzet a rózsaszirmokkal illatosított cukrokkal, hiszen a virágot a boltokban az év minden szakában megtalálhatjuk. De szintén bármikor elkészíthető a citrusos, narancsos cukor is. Csak figyeljünk oda, hogy a gyümölcsök felhasznált héja kezeletlen legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!