KÖRKÉP

2018.10.07. 07:00

Az ősz a kozmetikai kezelések főszezonja

Rövidebbek a nappalok, már nem tűz úgy a nap. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy itt van a tetoválás és a pigmentfolt-eltávolítás, valamint a bőrápolás szezonja. Hatékony eljárások, körültekintő beavatkozás.

Lakosi Gabriella

A pigmentfoltok eltávolíthatók

Fotó: illusztráció

Annak, aki szeretne megszabadulni a nap vagy a hormonok okozta sötétebb foltoktól, bőrhibától, minél hamarabb szakembert kell felkeresnie. B. Kovács Viktória, egy vasi stúdió tulajdonosa elmondta: előtte kötelező bőrgyógyásszal konzultálni. A teljes beavatkozás körülbelül négy alkalmat vesz igénybe, és szinte fájdalommentes. A kezelések között pedig 6-8 hétnek kell eltelnie.

Ez idő alatt nem lehet szoláriumba járni, a napsütéstől is védeni kell a kezelt felületet, így az ősz a tökéletes időszak arra, hogy belevágjunk. Megéri, hiszen már az első találkozás után látványos eredményt kapunk. Akinek viszont a bőre hajlamos a foltosodásra, jó, ha a sorozat után is magas faktorszámú fényvédővel megy csak a napra – tette hozzá a szakember.

Lézerrel lehetőség van az úgynevezett bőrrejuvenációra is. Ez az eljárás az aknés vagy az érett bőrön tud csodákat tenni. Ilyenkor szénporos maszkkal és lézerrel dolgoznak a bőrön, ami fantasztikus hatékonysággal tisztítja a pórusokat.

A pigmentfoltok eltávolíthatók
Fotó: illusztráció

Ezután pedig a bőrt személyre szabott, orvosi tisztaságú szérumokkal kezelik. A lézer ezeket a hatóanyagokat is mélyebbre juttatja, mint a hagyományos eljárások – mindezen felül stimulálja a kollagén aktivizálódását is. Már az első kezelés után is megdöbbentő az eredmény, de az igazi javuláshoz kéthetente ismételni kell a folyamatot, hat alkalommal, majd negyedévente frissítő terápiát kell tartani, hogy fennmaradjon a tökéletes eredmény.

A tudatos bőrápolást pedig mindenkinek érdemes időben elkezdeni, hiszen ezzel megelőzhetjük a későbbi – esetleg akkor már nehezebben kezelhető – problémákat. LG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!