Vas Népe konyhája

2019.09.26. 07:00

Szilvás kenyér őzgerincformában

Irénke friss szilvával készítette ezt a finom omlós gyümölcskenyeret, nagyon egyszerű, kezdő háziasszonyoknak is érdemes kipróbálni.

Tersztyánszky Krisztina

Kezdő háziasszonyok is sikert arathatnak ezzel a süteménnyel Fotó: TK

Hozzávalók: 30 deka friss, érett szilva, 5 deka mazsola, egy kávéskanál őrölt fahéj, 3 egész tojás, 5 deka margarin, 15 deka cukor, egy csomag vaníliás cukor, egy csomag sütőpor, 25 deka liszt.

A megmosott, kimagozott, apróra vagdalt szilvát először elkeverjük a mazsolával és az őrölt fahéjjal. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. Majd a keverékhez hozzáadjuk a három tojás sárgáját, a puhított margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot. A liszthez hozzávegyítjük a sütőport. A jól kikevert szilvás masszához apránként hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet, végül pedig beleforgatjuk a tojásfehérjék felvert habját.

Kezdő háziasszonyok is sikert arathatnak ezzel a süteménnyel Fotó: TK

A masszát kizsírozott, lisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt hosszúkás formába – őzgerincformába – öntjük. Előmelegített sütőbe toljuk és 180 fok hőmérsékleten megsütjük.

Tálaláshoz a szilvás kenyeret kiborítjuk a formából, a tetejét szitált porcukorral meghintjük, vagy pedig cukormázzal, vagy csokoládé mázzal bevonjuk. Ujjnyi vastag szeletekre vágva kínáljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában