életmód

2020.06.28. 11:30

Így lesz tartós a parfüm illata

Sokan úgy gondolják, minél drágább parfümöt vásárolnak, az annál tartósabb lesz a bőrükön. Azonban ennél sokkal árnyaltabb a helyzet: van, hogy a legjobb minőségű illatszer is hamar elillan a bőrről.

Vas Népe

Nem csak testünk kémiáján múlik a használt illatszer tartóssága Fotó: Pixabay

Addig, amíg nem megfelelő a bőrünk hidratáltsága, ne is álmodjuk egész napon át tartó illatról. Az alacsonyabb faggyútermelés miatt nincs, amin „megtapadjon” az illat, ezért az könnyen „elillan” a bőrünkről.

Az illatmolekulák könynyebben szabadulnak fel a bőr melegebb részeiről, ajánlatos tehát a pulzuspontokra – csukló, alkar és a nyak fül alatti része – fújni a parfümöt. Ahhoz, hogy ezeken a pontokon minél tartósabban maradjanak meg a kis részecskék, érdemes valamilyen illatanyagmentes krémmel, például vazelinnel bekenni használat előtt ezeket a pontokat.

Nem csak testünk kémiáján múlik a használt illatszer tartóssága Fotó: Pixabay

Amennyiben nem ragaszkodunk az egyedi illathoz, fújhatjuk a spray-t akár a ruhánkra is. Így az illatanyag nem lép reakcióba a bőrünkkel, ám illatunk garantáltan tartós lesz. Hasonló hatást érhetünk el, ha frizuránkra fújjuk a permetet. Ám ezzel érdemes vigyázni: a túl sok alkohol száríthatja a hajat. Mindkét praktika kifejezetten ajánlott a nyári, izzadós napokra, amikor amúgy is hamar „kiizzadnánk” az illatmolekulákat. Azonban nem csak testünk kémiáján múlik parfümünk tartóssága: ha nem fénytől védett, elzárt helyen tartjuk a kis üvegcséket, az negatív hatással lehet állapotukra: a napfény ugyanis hosszú távon a parfüm minőségbeli romlásához vezet. VN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában