VN-információ

2020.07.26. 07:00

Soroljuk, miért nem érdemes kávéval indítani a napunkat

Bár vannak reggelente kifejezetten aktív emberek, többségünknek nem megy könnyen az ébredés. Az álmos embernek pedig legtöbbször mi az első gondolata felkelés után? A kávé. Soroljuk, miért nem érdemes mégsem ezzel indítani a napot.

VN

A kávéfogyasztás javítja az agy működését, de a reggeli fekete előtt érdemes néhány falatot enni

Fotó: Shutterstock

Fontos leszögezni: a kávé nem egészségtelen. Egyre több kutatás bizonyítja, hogy fogyasztása bizony nagyon is jót tesz a szervezet számára – a lényeg, hogy ne a koffeines ital érkezzen le elsőként az üres gyomrunkba, együnk néhány falatot az első csésze előtt! A kávéfogyasztás javítja az agy működését, a sportteljesítményt és a hangulatunkat. Amennyiben mértékkel hörpintjük fel, csökkentheti a szívbetegségek kockázatát és a kettes számú diabétesz kialakulását.

A kávéfogyasztás javítja az agy működését, de a reggeli fekete előtt érdemes néhány falatot enni
Fotó: Shutterstock

Fogyasztásakor a gyomor több savat termel. Ha nem eszünk kávézás előtt, azzal növeljük a stresszhormonszintünk – nagyobb eséllyel szenvedhetünk később csontritkulásban, magas vérnyomásban és szívbetegségben. Nem mellesleg addikciót is kiválthatunk az éhgyomorra kávézás által, a túl sok koffein pedig nyugtalanság, szorongás, pánikrohamok, migrénes fejfájás kialakulását is okozhatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában