Szponzorált tartalom

2021.02.06. 07:00

A legnépszerűbb kisméretű kutyafajták: Francia bulldog és Bichon Frisé

A kistestű ebeket egyszerűen nem lehet nem szeretni. A manapság legnépszerűbb kisméretű kutyafajták tökéletes háziállatai lehetnek az egyedülálló személyeknek, pároknak, családoknak és idősebbeknek egyaránt.

Processed with VSCO with a7 preset

Az aranyos és szeretnivaló Francia bulldog

Sokan kedvelik ezt a számos egyedi külső tulajdonságának köszönhetően könnyedén felismerhető kis kutyust. Amint észreveszi az ember, hogy egy feléje haladó kutyulinak rövid, kompakt felépítése van, illetve denevérszerű fülei, egyből tudja, hogy bizony az egy Frenchie.

Amit a gazdiknak tudniuk kell

Ez a négylábú a legnépszerűbb kisméretű kutyafajták egyik nagyon aranyos és igazán sajátos egyéniséggel rendelkező tagja. Az utóbbi egyrészt abban mutatkozik meg, hogy makacs, de ugyanakkor nagyon játékos, melegszívű és gondoskodó is.

Ilyen a tökéletes öleb

A bulldog teljesen elégedett azzal, ha a délutánt a gazdi ölében tölti. A lustálkodás az egyik kedvenc tevékenysége, imád a ház körül vagy épp a teraszon feküdni. Azonban vigyázni, hogy ne maradjon túl sokáig a Napon, mert a magas hőtermelése miatt hűvösebb környezetre van szüksége.

Barátságos társ lehet a Bichon Frisé is

A legnépszerűbb kisméretű kutyafajták bemutatásakor nem maradhat ki a Bichon Frisé sem. Egyszerre barátságos, szeretetteljes és huncut. Nagyon szereti az emberek társaságát, illetve a gyermekekkel is remekül kijön.

Imádja a figyelmet

Nem árt észben tartani, hogy az eb leginkább olyan családoknál érzi a jól magát, ahol bármikor a figyelem középpontjába tud kerülni, ha úgy tartja kedve. Időseknek és a fiatal pároknak ideális kis kedvenc lehet.

A betanítása egyszerű

A legnépszerűbb kisméretű kutyafajták közül a Bichon az egyik legkönnyebben tanítható eb. Éppen ezért, remek választásnak bizonyul az első kutyás gazdiknak is, akiknek igazi sikerélmény lesz az állatkáikkal való foglalkozás.

A legnépszerűbb kisméretű kutyafajták listája

Természetesen a Francia Bulldog és Bichon Frisé mellett sok más kistestű kutya van még. Magyarországon népszerűek az alábbi fajták is:

Bichon Havanese

Bolognese kutya

Biewer yorkshire terrier

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!