szponzorált tartalom

2021.03.27. 16:47

Sziget páraelszívók: praktikum és esztétikum egyben

Nem véletlen, hogy napjainkban minden korábbinál népszerűbbek az amerikai konyhás megoldások, valamint a konyhaszigetek beépített készülékekkel kombinálva.

vaol.hu

interior view of a modern kitchen with black floor

Fotó: Adriano Pecchio

A konyha az otthonok azon része, ahol a családtagok sok időt töltenek. Korántsem mindegy tehát, hogy milyen kialakítással bír, és mennyire szolgálja a kényelmet. Senki nem szeretne olyan konyhában tevékenykedni, ahol nem állnak kézre az eszközök, vagy egyszerűen a berendezés akadályoz a főzésben. Nem véletlen, hogy napjainkban minden korábbinál népszerűbbek az amerikai konyhás megoldások, valamint a konyhaszigetek beépített készülékekkel kombinálva. Ha azonban a konyhaszigetben a főző is helyet kap, akkor mindenképpen érdemes gondoskodni a páraelszívásról.

Sziget páraelszívó a konyhasziget fölé

A kínálat rendkívül széles, így mindenki megtalálhatja azt a típust, amelyik a leginkább passzol a lakberendezési stílushoz. A stílus azonban csak egy dolog, a méret és a forma pedig egy másik. A téglatest és a henger alakú sziget páraelszívó kifejezetten divatosnak számít. A mennyezetbe épített modellek ma már az otthoni konyhákban is megtalálhatóak, és kifejezetten esztétikus választásnak bizonyulnak. De mégis mire érdemes odafigyelni a sziget páraelszívó kiválasztásakor?

Gyakori hiba, hogy már alapvetően a sziget páraelszívó kiválasztásakor olyan méretre esik a választás, amely nem felel meg a konyhasziget magasságának. Kevés kényelmetlenebb dolog képzelhető el, mint amikor nem lehet főzéskor rendesen az edények fölé hajolni, mert útban van a páraelszívó. Ugyanakkor a mai gyártók már igyekeznek olyan készülékekkel rendelkezésre állni, amelyekkel kiküszöbölhető ez a probléma.

A sziget páraelszívó kettős szerepe

A konyhaszigethez használatos készülék nemcsak a kellemetlen szagok megszüntetéséről gondoskodik, hanem vannak olyan típusok, amelyek a páratartalmat is egyensúlyban tartják. Ez utóbbi kiemelt jelentőséggel bír az ingatlan belső mikroklímáját illetően. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a főzés, mosás, tusolás során a levegőbe kerülő nedvesség, elvezetés hiányában gyorsan penészfoltok kialakulásához vezethet. A sziget páraelszívó előnyeit tehát nemcsak az ételszag kiküszöbölésében érhetjük nyomon, hanem az egészséges levegőminőség megteremtésében is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!