Szépség fölösleg nélkül

2021.03.14. 07:00

Újrahasznosított csomagolás és házi készítésű kozmetikumok

Napjainkban az élet minden területén egyre inkább jelen van a törekvés az úgynevezett zero waste, azaz hulladékmentes életmódra. Miért ne törekedhetnénk erre szépségápolási rutinunk során is?

Polgár Patrícia

Fotó: Shutterstock

Az óceánok műanyaggal való szennyezettsége napjainkban állandó probléma, ami rendkívül rossz hatást gyakorol a Föld ökoszisztémájára és az élővilágra. A legtöbb műanyag ötszáz év után bomlik le természetes módon, így a szemét túlnyomó többsége egyre csak gyűlik.

A globális kezdeményezéseken túl egyénileg is tehetünk azért, hogy a bolygónk szennyezettsége csökkenjen, és az egyre súlyosbodó problémát visszaszorítsuk.

Azok számára, akik bevett szépségápolási rutinnal rendelkeznek, nem okozhat túl nagy problémát a műanyag-felhasználás csökkentése, hiszen a jól bevált termékek mellett már nincs szükségük kísérletezgetésre, csak a számukra szükséges terméket kell megvásárolniuk. Ezenkívül szerencsére egyre több szépségápolási termékeket forgalmazó márka indul el a környezettudatosság útján: újrafelhasználható csomagolásban gyártanak, vagy például ajándékutalványt adnak minden ötödik visszahozott termékük üres doboza után.

Hamarosan pedig nálunk is megjelenhetnek a drogériák polcai mellett azok az utántöltő állomások, melyekből kedvenc tusfürdőnket annak régi flakonjába tölthetjük majd újra és újra. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy számos receptúra létezik a házi készítésű kozmetikumok – samponok, arc- és hajpakolások, arcradírok, ajakápolók stb. – előállítására. Ne féljünk ezeket sem kipróbálni!

Kiemelt képünkön: Tehetünk azért, hogy bolygónk szennyezettsége csökkenjen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában