VN-konyha

2021.05.24. 07:00

Egyszerű, gyors, mégis parádés: spenótos tészta hússal, lazaccal vagy csak úgy magában

Szószhoz is jó választás a spenót.

VN

A lazac remekül illik a spenótos tésztához

Fotó: NI

Húsz perc, ráérős tempóban is legfeljebb félóra alatt elkészíthető a spenótos tészta. A legjobb friss spenótból, de a mélyhűtött változat is megfelelő. Amíg felforr a tészta (a legjobb a széles metélt) kifőzéséhez szükséges víz, megmossuk és feldaraboljuk – még jobb,

ha tépkedjük – a spenótot. Kevés olívaolajon megfonnyasztjuk (ugyanezt tesszük a kiengedett mirelitváltozattal is) majd mehet rá a zúzott fokhagyma, kevés só, tejszín.

A lazac remekül illik a spenótos tésztához
Fotó: NI

A fűszereket se felejtsük: őröljünk rá borsot és reszeljünk rá szerecsendiót. Tipp: sokkal finomabb lesz a szósz, ha a tészta főzővizéből is adunk hozzá egy keveset.

A spenótos tészta önmagában – persze a „kötelező” parmezánnal megbolondítva – is megállja a helyét, de kínálhatunk hozzá grillezett csirkemellet vagy halat is. Jó választás lehet például a lazac. A friss vagy kiolvasztott lazacfilét kevés olívaolajon a bőrös felével lefelé kezdjük sütni, közben egy lapáttal finoman lenyomjuk, majd amikor a szelet feléig átsült, megfordítjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában