hosszabb autós utazás

2021.06.12. 07:00

Mit vigyünk magunkkal az útra? – Tippek a nyaralásra

Ha a nyári melegben hosszabb autós utazásra indulunk a családdal, gyerekek és felnőttek számára is gondoskodjunk az útra enni- és innivalóról.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: Shutterstock

Célszerű az elemózsiát hűtőtáskában szállítani, ennek híján rendszeresítsünk egy kis kosarat erre a célra. Egy ideig nedves kendőbe csomagolva is frissen marad az útravaló. Útravaló szendvicset csak olyan felvágottból, sajtból készítsünk, ami nem romlandó.

Csokoládét ne vigyünk magunkkal, mert a meleg kocsiban elolvad, mindent összekenünk vele. A gyümölcsöt, zöldséget alaposan mossuk meg és nagyobb szeletekre vágva egy jól zárható fedeles dobozban szállítsuk, így egyszerűbb lesz a fogyasztása. Alma-, narancsgerezdek, sárgarépahasábok jól frissítenek.

Gondoskodjunk nedves törlőkendőről. Az ásványvizet, üdítőitalt indulás előtt pár órára tegyük be a mélyhűtőbe, lassabban fog felmelegedni és a környezetében levő holmikat is hűti. Innivaló tekintetében részesítsük előnyben a teát. Egyrészt, mert az ízesített teát hidegen is fogyaszthatjuk, ha viszont felmelegszik, akkor is élvezhető, és mivel forralt vízről van szó, nem is romlik meg olyan könnyen.

Ráadásul, ha a sofőr figyelme lankad, kávé helyett egy erős tea is kitűnő frissítő lehet. Ha étkezünk, mindenképpen álljunk meg és néhány tornagyakorlattal mozgassuk meg izmainkat.

Kiemelt képünkön: Gondosan válasszuk ki az innivalót

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában