szép otthon

2021.06.19. 07:00

Mutatunk pár tippet, hogyan lehet a kidobott bútorokból romantikus hálószobát varázsolni

Egy női hálószoba romantikus hangulatát emeli a pasztell vagy fehér színű konzolasztal, amely akár fésülködőasztalként is funkcionálhat. Érdemes körülnézni a padláson, hiszen minden házban akad régi, megunt, használaton kívüli bútor, amelynek még könynyen új életet adhatunk.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Ne dobjunk ki otthon mindent, ami régi, és járjunk nyitott szemmel a lomispiacokon. Például egy kopott, régi konzolasztalt portalanítva, kicsit lecsiszolva, aztán átfestve új bútort hozhatunk létre. Örömünket lelhetjük saját munkánkban és nem tömegcikkekkel lesz berendezve a lakás. Jobban érezzük magunkat, ha saját egyéniségünkre hangoljuk a környezetünket a berendezéssel.

Aki bevállalósabb, talán sötétebbre festi az asztalt, egy a klasszikusabb színeket kedvelő hölgy pedig lehet, hogy a pasztellszíneket kedveli. Ma már széles skáláról választhatunk a hobbifestékek közül. A felújítástól, festéstől pedig nem kell félnünk, hiszen a festést nem lehet elrontani. Ha úgy gondoljuk, hogy nem ilyet szerettünk volna, legfeljebb lecsiszoljuk, újrafestjük, akár más színre. Ezt tehetjük akkor is, ha megunjuk a bútor színét.

Hiszen mi magunk is változunk, és a lakás is új stílust kaphat idővel, amelyhez esetleg már nem illik a bútor régi színe. Átfesthetjük például a fehéret kékre vagy fordítva. Aztán a felső festékréteg viszszacsiszolásával régiesebbé, kopottá tehetjük, majd viasszal bedörzsölve antikolhatjuk. A fésülködőasztalon jól mutat egy nagy, díszes keretű tükör. Annak keretét ugyancsak beszerezhetjük az ócskapiacon, aztán magunk festhetjük le. Ahogy most divat, egyszerűen támasszuk a falnak, nem kell feltétlenül felakasztani arra.

Kiemelt képünkön: A romantikus hálószoba akár saját kezűleg is megvalósítható régi, felújított bútorokkal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában