Az elszáradt részeket csípjük le

2021.07.04. 07:00

A petúnia kedveli a meleget, a fényt

Körkép A Dél-Amerikából származó petúnia hazánkban is az egyik legnépszerűbb egynyári növény. Cserépben és balkonládában egyaránt jól érzi magát, de nehezen tűri az időjárás viszontagságait. Gondozása során elég néhány alap­vető fogást betartani.

Vas Népe

A több száz változatban megvásárolható petúnia kedveli a meleget és a sok napfényt, de ha a szél kárt tesz benne, nehezen regenerálódik. Víz- és táp­anyagigényes növény, melegben célszerű naponta kétszer öntözni. Gyorsan növekszik, ezért időnként szükséges a visszavágása, szárai 50-60 centiméternél ne legyenek hosszabbak. Rendszeresen távolítsuk el róla az elhalt növényi részeket és az elszáradt virágokat, ez nemcsak további fejlődésre ösztönzi a petúniát, de a betegségek megelőzése szempontjából is fontos. A kaspóját érdemes hetente 180 fokkal elfordítani, hogy a növényt minden oldalról érje a nap, és egyformán fejlődjön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!