Apró ajándékok

2021.11.27. 07:00

Adventi kalendárium zokniból, zacskóból

Az első nyomtatott adventi naptár feltehetően 1903-ban jelent meg: a 24 ablak mögött egy kis történet bontakozott ki arról, a Jézuskának, Mikulásnak és az angyaloknak mi mindent kell még elvégezniük karácsonyig. Ma az ablakok csokit, apró ajándékokat rejtenek a karácsony szimbólumaival. Akadnak, akik készen veszik, mások maguk készítik. Ehhez adunk néhány ötletet.

Vas Népe

Fotó: Shutterstock

Ne feledjük: nem csak a gyerekek kaphatnak adventi kalendáriumot, bármelyik családtagunkat meglephetjük saját készítésű naptárral. Egyszerű, de mutatós megoldás, ha 24 kis dobozt vagy gyufásskatulyát bevonunk színes papírral, megszámozzuk őket, belsejükbe apró édességet rejtünk, majd egy ágra akasztjuk őket. Hasonlót készíthetünk papírzacskók segítségével is: rögzítsük őket csipesszel vagy damillal képkeretbe, kartonpapírra, kandalló vagy könyvespolc elé. Kifejezetten jól illik ez a megoldás a skandináv és minimálstílusú lakásokba. A felnőtteknek nyalánkság helyett egy-egy gondolatébresztő idézetet vagy üzenetet rejthetünk a zacskókba, dobozokba.

Divatosak a csipkével, szalaggal díszített befőttes- és csatosüvegek. Ezekbe hajtogathatunk 24 jókívánságot, vagy csomagolhatunk szalvétába egy-egy aprósüteményt, bonbont, karácsonyfadíszt.

Gyermekszobába praktikusak és jól mutatnak a textildíszek. Filc- vagy posztóanyagból némi kézügyességgel mutatós 24 zsebes tároló készíthető. Ennél egyszerűbb és gyorsabb, ha kinőtt, vagy ünnepi mintás zoknikat akasztunk egymás mellé.

Kiemelt képünkön: A papírzacskókat csipesszel rögzítsük madzagra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában