Bemutatjuk a játékunk nyertesét

2022.04.14. 10:21

Az Öreg Sam a legjobb Törzshely - Családias hangulatú étterem a szombathelyi belváros mellett - fotók, videó

A lapunkban meghirdetett Törzshely játékra érkezett szavazatok, valamint a vendégek értékelései alapján bizton állítható: az Öreg Sam a szombathelyiek kedvenc étterme.

Horváth László

Az Öreg Sam felszolgálója, Németh Lóránt a legtöbb vendéget személyesen ismeri

Forrás: Unger Tamás

A szombathelyi belvárostól néhány lépésre található Öreg Sam Vendéglőt 2003-ban nyitotta meg Maráz Miklós. A helyet hat évvel ezelőtt Rapport Tamás vette át, de az alapításkori szemlélet mind a mi napig ugyanaz. Már mindjárt az étlap elején olvasható: 

Köszönjük, hogy betért hozzánk, hogy megtisztelt bennünket azzal, hogy vendégül láthatjuk, hogy második otthonunkban köszönthetjük. Az alapítás óta eltelt sok év, megfordultak jópáran nálunk. Sok szép és kevésbé szép műszak áll mögöttünk, ennyi év tapasztalatát tesszük most asztalára.

Az állandóságot erősíti az is, hogy a személyzet sem változott, ők a hely húzóemberei, arcai.  Nem is lehet véletlen, hogy a legtöbb vendéget Emil, Lóri és Zoli, névről ismerik. Ez az alapja annak, hogy sokan szívesen visszajárnak az étterembe.

 

 

- A vendéglátóhely mindig is ragaszkodott az alapításkori filozófiához, azaz megmaradtunk családias hangulatú, közvetlen és házias étteremnek – mondja Virágh András, az Öreg Sam üzletvezetője. – Az étlapon is a házias jellegű ételek dominálnak. Van, hogy mindezeket olyan fogásokkal spékeljük meg, mint a Csálinger, azaz a gazdagon töltött rántott hús. Az örök kedvenc, a cordon blue, de sokan kérik a séf kedvencét is. Van heti ajánlatunk is: ilyenkor igyekszünk felhasználni a szezonális alapanyagokat. El kell jönni hozzánk, és meg kell kóstolni az ételeinket. Időről időre kisebb zenés esteket is tartunk, olyankor a vidámságé és egy kis tánccé a főszerep. A ránk gyakran használt "házias" és "családias" jelzőket mi büszkén vállaljuk, és bizonyítani igyekszünk, hogy ezt a stílust is lehet minőségi szinten űzni!

Az üzletvezetővel beszélgetve szóba kerül a Vas Népében meghirdetett Törzshely játékunk is.

- A vendégeinktől folyamatosan kaptuk a visszajelzéseket, és mesélték, hogy ránk szavaztak. Hihetelen érzés volt, hogy ilyen aktívak lettek! Azt mondták: szeretnénk, ha ti nyernétek! – teszi hozzá Virág András. – Mi is nyomon követtük a játékot. Titkon kicsit bízunk benne, hogy mi lehetünk az elsők, és az, hogy mi lettünk a Törzshely játék nyertese, abban az elmúlt húsz év munkáját igazolta vissza. 

Virágh András azt mondja, a vendégeknek köszönhető, hogy túlélték a koronavírus miatti nehéz időszakot, mivel folyamatosan keresték őket, átálltak a kiszállításra - de amint lehetett, azonnal újranyitottak. A fejlődés pedig folyamatos náluk. A tervek szerint modernizálják és átalakítják a konyhát, így pedig még gyorsabban kaphatják meg a kiválasztott ételeket a vendégek. A kerthelyiség miliőjét pedig próbálják megőrizni, még szebbé tenni, hiszen sokan "arborétumnak" hívják kedvesen. 

A szépen nyíló virágok, növények között igazán jólesik megpihenni, beszélgetni, és közben elfogyasztani a kedvenc ételünket.

Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk, február 28-tól 25 napon keresztül zajlott a szavazás a vaol.hu/törzshely oldalunkon, ahol az olvasóink által jelölt kedvenc megyei vendéglátóhelyek mérték össze a népszerűségüket. A „Kedvenc Vas megyei Törzshely megyeszékhely kategóriában” a szombathelyi Öreg Sam Étterem lett a győztes.

 

A videó, a vaol.hu youtube csatornáján, ITT is megnézhető!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában