WorldSkills Competitio

2022.10.28. 15:00

A világ legjobbjaival versengenek

Október 4-én kezdődött el a WorldSkills Competition 2022 Special Edition versenysorozat. A világ nagyvárosaiban fiatal szakemberek mérettetnek meg egymással egészen november végéig. A versenyen Vas megyei tehetségeknek is szurkolhatunk: Bősze Eszter Helsinkiben virágkötő, Ölbei Zsolt Drezdában autószerelő, Bokor Péter és Hutter Péter Tallinban kertépítő versenyszámban képviseli hazánkat.

Polgár Patrícia

A Helsinkiben, október 20-23. között megtartott virágkötészeti versenyszámban Bősze Eszter csodás kompozíciókkal tette le saját és egyben hazánk névjegyét a világversenyen, ahol négy napon át, összesen nyolc feladatot kellett teljesítenie a 14 versenyzőnek. A feladatok közül négyet az első nap reggel megtudhattak az indulók, a többi négy azonban meglepetés volt számukra.

Az első versenynap témája az erdő volt, a versenyzőknek növény összeültetést kellett készíteniük, meglepetés feladatként pedig egy megadott vázát kellett feldíszíteniük. A második nap témája a tavak voltak, két feladat volt azon a napon is. Elsőként egy megadott ruhához kellett esküvői díszt (menyasszonyi csokrot) készíteni, meglepetés feladatként pedig ugyancsak ahhoz a ruhához egy esküvői nyakláncot kellett alkotniuk a versenyzőknek. A harmadik napon egy mezei csokrot kellett kötni, délután pedig egy fém tálat kellett saját elképzelés alapján díszíteni. Az utolsó napon két meglepetés feladatot kaptak az indulók: délelőtt egy kerti széket dekoráltak terem dekorációnak, az utolsó versenyfeladat pedig egy tárgy díszítés volt.

Bősze Eszter végül a 11. helyen végzett, beszámolója szerint eseménydús napokban, életre szóló élményben volt része a verseny ideje alatt. Elmondta, hogy számára a második nap volt a legkedvezőbb, amikor aprólékos munkákat tudott létrehozni, ezt élvezte a legjobban.

- Mindennap elképesztően sokat tanultam a versenytársaimtól és a szakértőktől. Nagyon látszott, hogy mindannyian teljesen más technikákat használunk és ismerünk. Nagyon izgalmas és vidám verseny volt és szerintem ezt mindenki átérezte ott. Hálás vagyok, hogy részese lehettem és képviselhettem a hazámat egy ilyen nagy színvonalú megmérettetésen – nyilatkozta.

A két kertépítő Péter versenyeredményei ma délután várhatóak, az autószerelő versenyszám - melyben Ölbei Zsoltnak szurkolhatunk - eredményhirdetését szombaton tartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában