Hetedszer

2023.02.25. 15:10

Irsai Olivér nyerte a 2023-as kőszegi Városok, Falvak Szövetsége pálinkaversenyt

Hetedik alkalommal rendezte meg a Városok, falvak szövetsége a tagtelepülések közötti pálinkaversenyt. Az idén a kőszegi Jagodics pince Irsai Olivér pálinkája nyert.

Tóth Kata

Halász János, a Városok, falvak szövetségének elnöke adja át a díjat a jelmezt viselő Jagodics Attilának. Jobbról huszárjelmezben Básthy Béla polgármester

A kőszegi vár volt az egyik első hely, ahol párlatot, pálinkát, égetett bort készítettek 500 évvel ezelőtt.A ’60-as évek kutatásai során előkerült egy lepárlóedény – ezzel készülhetett a gyógynövényes párlat –, melynek apropóján többször rendeztek versenyt párlatok és pálinkák készítői számára a Jurisics-várban, ezek adták a Páratlan Párlatnapok ötletét is – elevenítette fel Pócza Zoltán igazgató. 

A Városok, Falvak Szövetsége zászlaja alatt indult el a megmérettetés, amelyet az idén is megtartottak, egy nappal farsangfarka előtt. Tizenkét nevezett tétel közül vakpróbával választották ki a jelen lévő polgármesterek a legjobbnak ítélt pálinkát. Az idén a Jagodics pince Irsai Olivér pálinkája nyert. Mint megtudtuk, a győztes nedűből a szövetség reprezentatív alkalmakra, ajándékozási céllal is szerez majd be. A verseny mellett a Városok, falvak szövetségének szakmai megbeszélésére is alkalmat adott a találkozó, és kilátogattak a vendégek a farsangfarkára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában