Megdönteni a rekordot

2024.01.31. 11:30

Horgoljunk a Holdig Szombathelyen! A világ leghosszabb sálja rekordkísérlethez bárki csatlakozhat - fotók

A több száz kilogramm súlyú, 1787 méteres, húsz centiméter széles – 2021-ben készült – szurkolói sál bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. Ezt a rekordot szeretnék megdönteni a szombathelyi nyugdíjasok.

Gáspár Eszter

Együtt a horgolás is jobban megy. Szorgos kezek a Szent Anna Házban

 Horgoljunk a Holdig! címmel indult különleges akció a szombathelyi nyugdíjasok bevonásával: a vállalkozó kedvűek a horgolás, kötés örömében részesülve csatlakozhatnak egy közösséghez. A szombathelyi Szent Anna Ház nyugdíjasai ugyanis nagy feladatra szánták el magukat: Vass Péter – az intézmény vezetője – kezdeményezésére Guiness-rekordot szeretnének dönteni. Már el is kezdték horgolni a világ leghosszabb sálját, most körülbelül tizenöt méternél tartanak, de a cél nem kevesebb mint 1788 méter. A rekordkísérlet fantasztikus lehetőség a közösség ös - szetartásának és kreativitásának megmutatására és arra, hogy maradandót alkossanak. 

A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat. Vass Péter érdeklődésünkre elmondta azt is: – Aki csatlakozni szeretne a kötéshez, horgoláshoz, nem kell mást tennie, mint nekilátni – és egy tíz centiméter széles, bármilyen színű, mintázatú sálat készíteni. Nagyon szeretnénk, ha a végeredmény egy hosszú, színes, akár nevekkel, emblémákkal ellátott sál lenne. Ilyen nagy munkához rengeteg fonalra lesz szükségünk, nagyon szívesen fogadunk ilyesfajta felajánlásokat is a Szent Anna Házban.

 Szeretnénk nyomot hagyni a közösségünk kreativitásával. Aki tehát kedvet érez ahhoz, hogy hozzátegye a magáét a készülő óriási, színes, vidám sálhoz, ne késlekedjen: lásson munkához – és természetesen vegye fel a kapcsolatot a Szombathelyi Szent Anna Házzal. Aki pedig se nem köt, se nem horgol, mindenképpen szurkoljon, hogy a rekordkísérlet ne maradjon kísérlet – hanem érvényes rekord szülessen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában