vaol.hu podcast

2024.01.07. 12:53

Milyen buktatói lehetnek a nem megfelelő diétáknak? - Répási Eszter dietetikust kérdeztük

„Most aztán tényleg lefogyok…” Sokszor hangzik el ez a mondat, azonban gyakran a rosszul választott diéta miatt hiúsul meg az elhatározás.

Gáspár Eszter

Fotó: © Cseh Gábor

A gyors megoldást kínáló fogyókúrás tanácsok nem nyújtanak hosszútávú eredményeket, és az egészségre is káros hatással lehetnek. A leggyakoribb újévi fogadalmak közé tartozik a fogyókúrázás is, azonban nem mindegy, milyen módszert választunk, a drasztikus megoldások többet ártanak, mint használnak.

Répási Eszter, dietetikus, táplákozástudományi szakemberrel beszélgettünk, aki hasznos tanácsokat adott, hogyan kellene egészségesen étkeznünk. Milyen buktatói lehetnek a nem megfelelő diétáknak?

-A táplálkozás bonyolult és komplex folyamat, melyet sok tényező befolyásolhat és az egyedi szükségletek és toleranciaszintek is módosíthatnak. Lehetnek olyan tünetek és tapasztalások melyekre esetleg nem is gondolunk, hogy összefüggésbe hozható az étrenddel, így mindenképpen ki kell kérni megfelelő szakember segítségét, ha eddigi táplálkozási gyakorlatán változtatni szeretne.

Hallgassák meg podcast beszélgetésünket!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában