Magyar Termék Nagydíj

2017.09.27. 19:01

Pődör Csaba Vasszécsenyben élő mérnök mesél szabadalmáról – A szállodák is vevők lehetnek az ötletre

46 termékcsoportban 54 cég 64 terméke, szolgáltatása kapta meg az idén a Magyar Termék Nagydíj (MTND) pályázat elismeréseit az Országházban, a magyar gazdaság ünnepén. Vasi szabadalmat is díjaztak.

réz

Pődör Csaba az elismeréssel Fotó: Pődörné Sütő Alíz

A két évtizeddel ezelőtt civil kezdeményezésre indított Magyar Termék Nagydíj pályázat az ország rangos minősítő rendszerévé vált, amely nemzetközi szinten is segíti a versenyképes magyar termékek, szolgáltatások előállítását. 1998 óta folyamatosan bővül a pályázati lehetőségek száma, ebben az évben 46 főcsoportban nevezhettek a vállalkozások termékekkel, szolgáltatásaikkal. A két évtizeddel ezelőtt civil kezdeményezésre indított Magyar Termék Nagydíj pályázat az ország rangos minősítő rendszerévé vált, amely nemzetközi szinten is segíti a versenyképes magyar termékek, szolgáltatások előállítását. 1998 óta folyamatosan bővül a pályázati lehetőségek száma, ebben az évben 46 főcsoportban nevezhettek a vállalkozások termékekkel, szolgáltatásaikkal. Az idén az energiahatékonyság, a környezetbarát, a fogyasztók életminőségét javító, integrált megoldások kiemelt hangsúlyt kaptak. A 2017-ben kitüntetettek 61 százaléka először pályázott, az új pályázók között megjelentek a szellemi szabad foglalkozású művészek, szolgáltatók, a díjazottak 9,3 százaléka határon túlról érkezett. Az ideivel együtt eddig 673 Magyar Termék Nagydíjat ítéltek oda. Köztük a Variq Bau Kft. építkezés nélküli, használatra kész moduláris épületeit – Pődör Csaba Vasszécsenyben élő mérnök szabadalmát.

Pődör Csaba az elismeréssel Fotó: Pődörné Sütő Alíz

– Nagyon örülök ennek a díjnak – mondta a kitüntetés átvétele után Pődör Csaba, a cég vezérigazgatója. Elmesélte azt is, hogy a termék saját ötlete, amely a verseny-sportból indult ki: amikor egy kick-box világversenyre történő felkészülés során futott az erdőben, akkor fogalmazódott meg benne ez az alapötlet. Sokan vannak olyanok, akiknek akár az otthonukban vagy akár a cégükben szükségük lehet egy olyan kis birodalomra, ahol kedvteléseiknek hódolhatnak. Erre a korábban épült házak, lakások többsége egyáltalán nem alkalmas, ám ha van kert vagy lapostető, akkor ezen a helyzeten változtathat egy ott elhelyezett, speciális kialakítású, elegáns moduláris épület. Ez számtalan lehetőséget kínál a megrendelő álmainak valóra váltására. Lehet például kültéri infra- és finn szauna, sókabin fényterápiával, élményjacuzzival, de be lehet rendezni szivarszobának vagy akár házimozi-helyiségnek. Nagyon hangulatos egy szép kerti környezetben felállított, elegáns céges tárgyalóhelyiség vagy egy forgalmas helyre telepített, ma oly népszerű kávézó, streetfoodbüfé vagy fagylaltozó is. Az ötletgazda nagy lehetőségeket lát a garden wellness terjedésében is, amely mint trend Magyarországon még újdonságnak számít. Ugyanakkor növekszik az igény a kreatívan kialakított privát kertek egyedi hangulatára és a saját otthon nyújtotta aktív pihenés élményére. Ezek megvalósításához kínálnak lehetőséget a prémiumszolgáltatásokat nyújtó, építkezés nélküli épületek. A moduláris rendszerű tervezésnek köszönhetően lehetőség van több kabin összeépítésére, akár utólagosan is. Az intelligens rendszer iPadről vagy telefonról vezérelhető, azaz akár távolról is elérhetők az épület funkciói. Pődör Csabától megtudtuk, hogy a szállodák is jó lehetőségeket látnak a termékben, mivel így egyszerűen tudják bővíteni minőségi szolgáltatásaikat, wellnessrészlegüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!