cégek

2018.02.09. 15:00

Minőségi javulást hoz a digitális átalakulás

Az elmúlt három évben a 200 millió és 15 milliárd forint közötti éves árbevétellel rendelkező cégek negyede fordított 2 millió forintnál többet digitális fejlesztésre, 50 százalékuk pedig legfeljebb 1 millió forintot költött ilyen célra.

VN

Legkevésbé a marketing és HR területek használnak üzleti alkalmazásokat Illusztráció: Shutterstock

 

Legkevésbé a marketing és HR területek használnak üzleti alkalmazásokat Illusztráció: Shutterstock

A következő öt évben a cégek 40 százaléka ugyanakkor lényegesen többet szándékozik digitalizációra fordítani, ötödük pedig teljes cégátalakítást tervez ennek jegyében, derül ki az egyik bank 400 cégvezető megkérdezésével zajlott kutatásából. A leginkább digitalizált területek a pénzügy, az ügyfélkezelés, az értékesítés és a beszállítói kapcsolatok, a legkevésbé a marketing és HR használnak üzleti alkalmazásokat. A fejlesztések célja a legtöbb cégnél a papírmunka csökkentése, de sokan várják az átalakításoktól a vevőkiszolgálás minőségének és sebességének javulását, valamint a munkakörülmények javulását is. A folyamatban lévő fejlesztések nyomán a legkisebb változással a létszám terén számolnak a cégtulajdonosok. VN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!