20-22 forint

2019.02.13. 10:38

A héten kétszer kettő – Dupla drágulás a benzinkutaknál

Ahogy szerdán, úgy pénteken is bruttó kettő forinttal emelkedik az üzemanyagok ára. A különbségek nem változnak: azok továbbra is nagyok, csak Szombathelyen 20-22 forint.

Bakos Ágnes

Cser János tankolni segít egyautósnak. Ma a gázolaj hat, a benzin öt forinttal lett olcsóbb, rövid távon további árcsökkenésre kell számítani

Forrás: vasnepe

Fotó: Szendi Péter

Bruttó kettő forinttal emelkedett a benzin és a gázolaj ára is szerdán, és ugyanennyivel drágul mindkét üzemanyagfajta péntektől. Ez országos átlagban azt jelenti, hogy egy liter benzinért 349 forintot kérnek, egy liter dízelt pedig 388 forintért mérnek.

340 alatt már nem lesz benzin

Szombathelyen ismét nem lesz 340 forint alatt benzin, ha egy az egyben realizálódik a kutaknál a pénteki drágítás, ugyanis a legolcsóbb a 95-ösből 341 forint lehet, a legdrágább pedig 361 forint. Dízelből 374 és 396 forint a két szélsőséges szombathelyi ár – számolva az eheti kétszer két forintos áremelést.

Az üzemanyagárak hivatalos elszámolását nézve dízelnél az alacsonyabb szombathelyi ár érvényes, benzinnél pedig a középút. Ugyanis a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál februárban 357 forintért lehet elszámolni a 95-ös ólmozatlan motorbenzint literenként, a gázolajat pedig 373 forintért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!