Megyei körkép

2020.11.10. 07:00

Jelentősen visszaesett a turizmus Vas megyében

A tavalyi vendégforgalom harmada teljesült a külföldieket nézve idén Vas megyében. A belföldi forgalmat is számolva kicsit jobb a mutató. Összegzett a KSH októberig.

Bakos Ágnes

Fotó: pixabay.com

Összesen 709 877 vendégéjszakát számolhattak idén január elseje és október elseje között a Vas megyei kereskedelmi szálláshelyek – öszszegezte a KSH. Az idei első háromnegyed év számát öszszevetve a tavalyi és a 2018 azonos időszakának számával, jelentős a visszaesés, nyilvánvalóan a koronavírus-járvány és az annak nyomán hozott intézkedések vetették vissza a turisztikai szektort.

Összességében körülbelül a felére esett vissza a turizmus az összes vendégéjszakát nézve: tavaly ugyanezen időszakban 1 284 673 vendégéjszaka realizálódott a vasi szálláshelyeken, előző évben októberig 1 277 563. A külföldiek által itt töltött vendégéjszakákat nézve még jelentősebb a visszaesés – ez is kitűnik a KSH adatsorából.

A negyedmilliót sem érte el ez a szám, egészen pontosan 233 867 vendégéjszakára érkeztek Vas megye kereskedelmi szálláshelyeire külföldiek, míg tavaly, ugyancsak januártól októberig nézve 649 705, tavaly előtt ugyanezen időszakban 652 999 éjszakát

töltöttek itt külföldi vendégek.

Az év második negyedében volt a legjelentősebb a csökkenés, a nyár vége „szépített”, ez is kivehető a Vas megyére jelentett, negyedéveket mutató számokból. Csak az áprilist, májust és júniust nézve 54 280 éjszakára érkeztek turisták Vas megyébe idén, a külföldiek ebből mintegy 11 ezer éjszakát töltöttek itt. Tavaly ugyanekkor több mint 414 ezer és csaknem 234 ezer volt ez a

két adat a vasi kereskedelmi szálláshelyeket tekintve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!