Kihívásokkal teli időszak

2023.09.13. 16:33

A hazai a legjobb - Sárvárra ért az idei Coop Rally - fotók

A régió legnagyobb és legmodernebb húskészítmény gyára kezdheti meg működését 2025 végén a városban - jelentette be Bárány László, a Master Good Kft. tulajdonos-ügyvezető igazgatója az idei Coop Rally első napjának harmadik állomásán, szerdán.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

A magyar gazdaság szempontjából folyamatos kihívásokkal teli időszakában immáron 17. alkalommal indította útjára a COOP Csoport a hazai élelmiszeripar legfontosabb seregszemléjét, a Coop Rallyt. A verseny fővédnöki szerepét Dr. Nagy István agrárminiszter vállalta, felhívva a figyelmet arra: a magyar lakosság minőségi élelmiszerekkel való ellátásának biztosítása kiemelt szerepet tölt be a kormányzat fejlesztéspolitikájában.

A házigazda város, Sárvár polgármestere köszöntőjében emlékeztetett: - hírünk, imázsunk 85-90 százaléka a fürdőből, adóbevételek 80-85 százaléka azonban az iparból jön. Igazából tehát mi egy fürdő- és ipari város vagyunk, és ez ad alapot a fejlesztéseknek - Szeretnénk bebizonyítani, hogy a magyar élelmiszer legalább olyan jó, mint a külföldi. A magyar termelők kiemelkedő minőségben képesek termelni, amit az élelmiszerbiztonság jogi alapja is garantál - húzta alá Kondora István.

A húskészítmény az egyik legfontosabb árucsoport a 2200 üzletünkben, és ebben meghatározó a magyar termékek aránya - hangsúlyozta beszédében Tóth Géza, a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója, aki elmondta azt is: tavaly mintegy egymilliárd 800 millió forintos forgalmat bonyolítottak a Ságával, az idén ez az összeg eléri a kétmilliárd forintot. A sárvári gyár 24 brand termékét forgalmazzák és további négy sajátmárkás termék előállításában is bizalmat szavaztak a cégnek. Az eddigi munkát megköszönve, a további együttműködés reményében emléklapot adott át Bárány Lászlónak. A Master Good Kft. tulajdonos-ügyvezető igazgatója elmondta: negyedik alkalommal adnak otthont a rendezvénynek, amelynek teljes mértékben egyetértenek a céljával. - Ez a nap ünnep a magyar élelmiszeriparban. Ráirányítja a figyelmet a magyar élelmiszerre, az önellátás fontosságára - tette hozzá. Szólt arról is, az utóbbi időszakban több kritikus cikk jelent meg azzal kapcsolatban, hogy a magyar élelmiszeripar nem elég hatékony. Bizton állítja, ők nem tartoznak közéjük. Sárváron az elmúlt három évben közel 6 milliárd forintot ruháztak be gép - és technológiafejlesztésre a hatékonyság és az innováció jegyében. Zajlanak továbbá az előkészületei annak az új gyár megépítésének is, amely várhatóan 2025 végén kezdi meg működését, és amelynek a kapacitása a jelenlegi duplája lesz.

Az eseményen ott volt Nobilis Márton, élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár is, aki köszöntőjében hangsúlyozta: van még tennivaló bőven a magyar élelmiszeriparban. Az elkövetkező években 750 milliárd forint támogatás áll majd rendelkezésre az ágazatnak. Ez hatalmas lehetőség és felelősség egyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!