Kedvelt

2023.10.18. 18:40

Évadot zártak a vépiek - Egyre több árust és vevőt vonzott a piac

Népszerű lett a városban a szeptemberben kísérleti jelleggel elindított termelői piac.

Tóth Katalin

Auer Zsuzsanna különleges mézeket is kínált

Fotó: Tóth Kata

Már a második alkalomra többen foglaltak asztalt, az utolsó nyárias októberi hétvégén, az „évadzáró” alkalmon pedig már több mint tíz árus, kistermelő vitte ki a Fő térre a maga termelte zöldséget, gyümölcsöt, mézet, lekvárt, kenyeret. Felbátorodtak a vépiek, szívesen adják el a felesleget, és érkeztek kistermelők a környékbeli településekről is.

 Eperpalántákat, céklát, almát, szörpöket, savanyúságot kínált a Bartók utcából Pathy Csaba és a felesége. A Batthyány utcában lakó Tóthné Horváth Teréz asztalán sárgarépát, zöldséget, salátát, fokföldi ibolyát, virágot is láttunk. A kovászos kenyereit, puszedliket, kekszeket hamar elkapkodták, a mézeit mutatta Auer Zsuzsanna. Novák Tamásné Marika megint nagy választékkal és gondosan elrendezett standdal várta a vevőit. Szárított fűszerekkel, mángolddal, friss tormával, édesköménnyel és birsalmasajttal is készült. Bokor-Kajcsos Tímea és a fia, Habda Bálint házi tésztáit, kompótjait, savanyúságait, pogácsáját, kakaós csigáját és kenyereit is vitték a vevők. 

A tanakajdi Tóth Bálint méhész virágport, propolisz tinktúrát is árusított a sok-sok fajta méz mellett. Saját készítésű mindenszenteki koszorúkat árult Jánosi Johanna. Ahogy az első alkalommal jelen lévők, úgy a később csatlakozók is mind nagyon jó ötletnek tartják a termelői piacot. Nemkülönben a vásárlók, akik ötleteket kaphattak a fogyasztásról, eltartásról, tárolásról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!