Statisztika

2023.10.17. 17:43

Kedvező mutatók Vasban - Mutatjuk, hogy áll a foglalkoztatottság

Közzétette a szeptemberre vonatkozó adatokat a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat: Vasban 3679-en kerestek hivatalosan munkát a múlt hónapban - ez augusztushoz képest 0,1 százalékos csökkenést jelent. A tavalyi év ugyanezen időszakában azonban 148 fővel volt magasabb ez a szám.

Vaol.hu

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

Országos szinten hasonló tendencia figyelhető meg: 2023. szeptemberben a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében 227,9 ezer álláskereső szerepelt, ami több mint 10 ezer fővel kevesebb az előző év azonos időszakának adatához viszonyítva. Az álláskeresők száma 2022 szeptemberéhez képest 4,4 százalékkal, a megelőző hónaphoz viszonyítva 0,3 százalékkal csökkent. Az álláskeresők között 108,1 ezer férfi és 119,8 ezer nő szerepelt. 

A nyilvántartott álláskeresők aránya a gazdaságilag aktív népességhez viszonyítva 4,7, a munkavállalási korú népességhez mért relatív ráta pedig 3,6 százalékos értéket mutatott. A legalacsonyabb értékekkel Győr-Moson-Sopron vármegye rendelkezett, de a kedvező munkaerőpiaci mutatókkal rendelkező területek között továbbra is ott van Budapest, Csongrád-Csanád, Pest, Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém és Vas vármegye. Vasban a nyilvántartott álláskeresők aránya a munkavállalási korú népességhez viszonyítva 2,2 százalék volt. A hónapban összesen 2792 álláshelyet kínáltak Vasban, ebből a hónap végéig mindössze 469 helyet töltöttek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!