Fejlesztés

2023.10.06. 13:37

Videókon mutatjuk, miként működik a büki állateledelgyár

Vaol.hu

Mint arról beszámoltunk, Szijjártó Péter, Külgazdasági és Külügyminiszter gombnyomására indult el a büki állateledelgyár két új üzemegységében a termelés. 

Noszek Péter, a Nestlé ügyvezető igazgatója a csütörtöki átadáson több érdekességről is beszámolt. A gyárkomplexum 20 hektáron terül el, a két új gyártócsarnok mérete 80 ezer négyzetméter. Az alapkövet 2020 októberében tették le. Az elmúlt három éveben, a kivitelezés során 300 vállalkozóval dolgoztak együtt, 7000 munkavállalónak tartottak munkavédelmi oktatást. Az építkezésen nap, mint nap 600-an dolgoztak, az ő munkájukat 60 Nestlé alkalmazott segítette.

A cél az, hogy a büki gyárban 2050-re nullára csökkentsék a szén-dioxid kibocsátást. Az üzemben egyébként 2017-től csak megújuló energiaforrást használnak.

A fejlesztési ütemeket Turulnak nevezték el. A Turul 6 és 7 már tervezés alatt áll. Mindezek mellett épül a 44 méter magas raktár. A magyar és az ausztriai partnereket innen szolgálják majd ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!