Szükség van rájuk

2024.01.21. 08:41

A burgenlandi egyházmegyés püspök és a kormányzó együtt toboroz indiai ápolókat

Ägidius Zsifkovics egyházmegyés püspök és Hans Peter Doskozil (SPÖ) kormányzó a napokban Indiába utazik, hogy ápolókat toborozzon Burgenlandba - írja az ORF.

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: MW-archív

A püspök már Indiában van, Doskozil és Leonhard Schneemann szociális ügyekért felelős államtanácsos a napokban repül oda. Meglátogatják a keralai Kanjirapally partneregyházmegyét. Az egyházmegye közleménye szerint a cél az, hogy felkutassák annak lehetőségét, hogy olyan munkásokat – köztük vallásos nővéreket – toborozzanak, akiket az ápolási és egészségügyi területen dolgozhatnak Burgenlandban. A találkozó célja a nyitott kérdések tisztázása, mint például a képzés, a nyelvi akadályok és egyéb jogi elvek - írja az ORF.

Együttműködés a képzésben és a toborzásban

A kormányzói hivatal megerősítette, hogy Doskozil, Schneemann, a KRAGES ügyvezető igazgatója, Franz Öller és a szociális szolgálat vezetője, Johannes Zsifkovits három napig elkíséri Zsifkovics püspök delegációját. A munkalátogatás hátterében egy tervezett együttműködés áll az ápolószemélyzet képzésére és toborzására. A partneregyházmegye kórházat működtet, hozzátartozó ápolónőképzővel, amely lehetővé teszi végzettjei számára, hogy nemzetközileg elismert képzésben részesüljenek. A burgenlandi delegáció meglátogatja ezt a intézményt, és megvitatja a lehetséges együttműködést.

Burgenland: További szakképzett munkaerőre van szükség

Burgenland jelenleg „hatalmas erőfeszítéseket” tesz az ápolószemélyzet képzésére ebben az országban, például már a képzés első napjától hivatkoztak a foglalkoztatási modellre. Mindazonáltal a növekvő létszámigény fedezéséhez további szakképzett munkaerőre is szükség van, amit más országokban „célzott együttműködésekkel” kívánunk fedezni – fogalmazott. Tavaly ősszel csaknem 30 filippínó nővért hoztak Burgenlandba. Jelenleg német nyelvtanfolyamokat végeznek.

Az FPÖ bírál

Az FPÖ-től kritizálta az eljárás. A burgenlandi ellátás jövőjét nem szabad kívülről importálni, hanem az országon belül, „ saját embereinkkel együtt” kell építeni – mondta Daniel Jägerbauer, az FPÖ állampárttitkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!