Munkák

2024.01.21. 16:00

A vörösbor érik, a dűlőkben metszik a szőlőt – A vaskeresztesi Mittlné Ódor Anitával beszélgettünk

A szőlészeknek, borészoknak a tél sem jelent holtidőt. A 2023-as fehér és a rozé borok már forgalomba kerültek, a vörös fajták még a hordókban érnek. A gazdák már a szőlőmetszés javában tartanak.

Horváth László

Fotó: Szendi Péter

- A rozék nálunk már decemberben forgalomba kerültek – kezdte a vaskeresztesi Mittlné Ódor Anita. – A vörösborok túl vannak a fejtésen, most érnek, egy évet pihennek. Azt látjuk, jó évjárat lesz a 2023-as, jó minőségű borok készülnek a tájunkon. Visszagondolva, felemás volt az óesztendő, mint minden évben, ekkor is oda kellett figyelni a növényvédelemre, a zöldmunkákra. Ősszel magas cukorfokkal szüreteltünk. 

Megtudtuk, a szőlő metszése javában tart. Mittlné Ódor Anita családi birtokán már az év végén elkezdték a munkát. A nagy terület miatt nem is lehetne ez másképp, hiszen a rügyfakadásra végezniük kell. A vesszők egészségesek, a viszonylagos enyhébb időjárás ellenére sem „indultak meg”. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!