vaol.hu podcast

2024.01.13. 07:00

Babaváró, CSOK Plusz- Mik a legfontosabb változások? Szanati Mátyás, pénzügyi tanácsadóval beszélgettünk

2024-től fenekestől felfordult az otthonteremtési támogatások rendszere, ami a támogatási összegeket és a jogosultsági feltételeket egyaránt érintette. Podcastünkben összefoglaljuk, mik legfontosabb változások.

Gáspár Eszter

Mi minden változott 2024-ben?

A legfontosabb változás kétségtelenül az, hogy 2024-től megszűnt az úgynevezett városi CSOK támogatás, helyette ezeken a településeken a kedvezményes CSOK Plusz hitelprogram lesz elérhető. Az ötezer főnél kisebb, úgynevezett preferált településeken továbbra is marad a falusi CSOK, mégpedig emelt összeggel, ami kombinálható lesz az új CSOK Plusz kölcsönnel. A Babaváró támogatás sem marad változatlan: itt a feleség igényléskori maximális életkora 29 évre csökken, a korábbi 39-ről, de a 2024-es év még egy türelmi év marad ezzel kapcsolatban, ami jelentősen leszűkíti a jogosultak körét, ezzel párhuzamosan viszont a hitel maximális összege 11 millió forintra emelkedik.

Szanati Mátyás, pénzügyi tanácsadóval beszélgettünk, aki minden fontos információt megoszt a hallgatókkal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!