Nincs megállás

2024.02.17. 12:00

Ipari központ: 55 milliárdos bővítés Bükön - Így reagált az országgyűlési képviselő és a polgármester

A Nestlé büki állateledelgyárában 55 milliárd forint értékben újabb üzemegységet épít. A termelés jövőre indul – jelentette be Szijjártó Péter Budapesten. Büki ipari központ lehet.

Ipari központ lehet Bük

Ipari központ
Elöl középen Szijjártó Péter és Ágh Péter, mögöttük dr. Németh Sándor, jobbra Vámos Zoltán vasi főispán - sokat tettek azért, hogy Bük ipari központ lehessen

Megírtuk, a külgazdasági és külügyminiszter pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy a Nestlé ötéves fejlesztési ütemének lezárásaként újabb üzemegységet épít, egyúttal 130 új munkahelyet hoz létre a városban, a termelés jövőre indulhat. A 15 ezer négyzetméteren elterülő gyártósorokról pedig egy év alatt 50 ezer tonna állateledel jöhet le. Így a teljes évi kapacitás eléri a félmillió tonnát. A magyar kis- és középvállalkozások számára jó hír, hogy az alapanyagok jelentős részét helyi beszállítóktól szerzik be.
 A miniszter kiemelte: a cég oktatási programját a magyar kormány 193 millió forinttal támogatja.

A bejelentés után megkerestük Ágh Péter, Észak-Vas vármegye országgyűlési képviselőjét, valamint dr. Németh Sándor Bük polgármesterét.

Ágh Péter, Észak-Vas vármegye országgyűlési képviselője lapunknak elmondta: a Bükön zajló fejlesztések nyertese a város, mert hozzájárul az önkormányzat gazdasági erejéhez. Nyertes ugyanakkor a térség is, hiszen komoly víziközmű és infrastrukturális beruházások is történnek. – Köszönettel tartozunk az állateledelgyár munkavállalóinak, hiszen a szakmai elkötelezettségük hozzájárult ahhoz, hogy ismét a büki fejlesztések mellett kötelezze el magát a cég – hangsúlyozta Ágh Péter. – Köszönettel tartozunk a külgazdasági és külügyminisztériumnak, hogy kitartó munkával viszik előre a befektetésösztönzést. 
Dr. Németh Sándor, Bük polgármestere személyesen vett részt a bejelentésen. – A magyar kormány, a Nestlé, a büki önkormányzat hármas együttműködésének köszönhető, hogy az anyacég a bővítés folytatása mellett döntött – mondta a városvezető. – Egy ekkora cég jelenléte biztonságot ad városunknak. Igaz, az ország gazdaságának is jelentős szereplője, ugyanis 3000 embernek ad munkát. Közülük több mint 1600-an Bükön dolgoznak. Fontos szempontként hangzott el: az alapanyagok jelentős részét a környékről szerzik be, a rövid szállítási utak révén kevesebb káros anyag kerül a levegőbe. A víziközmű-fejlesztés és az utak előnyeit a bükiek, a környező falvakban élők is élvezhetik. A polgármester szerint Bük Vas vármegye északi, Győr-Moson-Sopron vármegye déli részének meghatározó ipari központja lett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!