Időjárás

2018.12.11. 07:00

Megérkezhet a hóesés Vas megyébe

Változékony időjárásra kell készülnünk a héten, a hőmérséklet is fokozatosan visszaesik, a hét végén pedig megérkezik a hó is – tudtuk meg Pétervári Tibortól, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelőjétől, akit a heti várható időjárásról kérdeztünk.

Budai Dávid

Változékony időjárásra készüljünk

Fotó: Szendi Péter

Ma már több lesz a felhő az égen, mint hétfőn, s készülni kell pár milliméter esőre is, amiből akár havas eső, vagy rövid ideig tartó hózápor is lehet. Igazi hóra azonban csak péntek estétől, illetve vasárnap délutántól kell számítani. Egyelőre csak néhány milliméter havat lehet előre látni, így azt is nehéz megjósolni, mennyi időre borul fehérbe a táj, de mutatóba azért valószínű, hogy megmarad belőle valami szombat, illetve hétfő reggelre.

Változékony időjárásra készüljünk
Fotó: Szendi Péter

Ma és holnap 5 °C közeli maximumokra lehet számítani, ezt követően pedig 1-2 °C lesz a maximum. Szerdától éjszakánként ismét fagy lesz: -2, -4 °C környékére süllyed majd a hőmérséklet. Bár a levegő lehűl, minősége elfogadható lesz a szombathelyi mérőállomás hétfői adatai szerint. A hét elején tapasztalható hőmérsékletek kicsivel az átlag felett alakulnak, viszont a hét második felében tapasztalható lehűléssel megérkezünk a decemberben ilyenkor szokásos átlagos hőmérsékletekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában