Előrejelzés

2019.04.10. 10:00

Esős, szeles napok jönnek – A borongós, nedves időjárás egész héten kitarthat

A következő napokban megérkezik a várva várt csapadék, néhány napig el kell búcsúznunk a tavasztól.

Lakosi Gabriella

Csütörtökön szinte egész nap várható csapadék

Fotó: Unger Tamás

A korai jó idő és az esőmentes hónapok után most egyszerre két ciklon is eléri térségünket. A Baltikum felől hideg érkezik, míg Franciaország irányából egy mediterrán ciklon éri el hazánkat. Ezek találkozása pedig esős, szeles időt ígér.

Ma változó intenzitású csapadékra számíthatunk, felerősödik a szél. A maximum-hőmérséklet 14-15 Celsius-fok körül alakul. Csütörtökön szinte egész nap esik majd, záporokra, zivatarokra kell készülni. Holnap folyamatosan csökken a hőmérséklet, reggel lesz a melegebb, 6-7 Celsius-fokra számíthatunk.

Csütörtökön szinte egész nap várható csapadék
Fotó: Unger Tamás

A borongós, nedves idő egész héten kitart, a hét végére semmilyen szabadtéri programot nem ajánlatos szervezni – mondta Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője.

Legkorábban jövő hét elején térhet vissza a tavasz, a nap akkor bújik majd hosszabb időre elő a felhők mögül. Azt, hogy mi várható húsvétkor, még nem lehet megjósolni, áprilisban szeszélyes lesz az időjárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában